Van links naar rechts: Els & Ger van Rijsbergen de Groot (5e), bestuursvoorzitter Jan Hoogenboom (1e), Jan Matze (4e), Herman van Schie (3e) en penningmeester Theo Onderwater (2e) zijn de winnaars in de wedvluchtcompetitie 'Generaal' 2017. | Foto: pr.
Van links naar rechts: Els & Ger van Rijsbergen de Groot (5e), bestuursvoorzitter Jan Hoogenboom (1e), Jan Matze (4e), Herman van Schie (3e) en penningmeester Theo Onderwater (2e) zijn de winnaars in de wedvluchtcompetitie 'Generaal' 2017. | Foto: pr. Foto: pr.

Kampioenen bij de Blauwband gehuldigd

Verenigingen

Sassenheim • De duif van eigenaar 'Combi Hoogenboom' is bij de 70-jarige Postduivenvereniging 'De Blauwband' uit Sassenheim uitgeroepen tot de beste duif van het wedvluchtseizoen 2017. Vorige week woensdagavond maakte bestuursvoorzitter Jan Hoogenboom dit memorabele feit bekend tijdens jubileumfeest, dat de zeventien duivenmelkers tellende en op 22 november 1947 gestichte vereniging in SassemBourg bij Grand Café Graaf Jan vierde. Tegelijkertijd zette Hoogenboom de zeven prijswinnaars in de competitie 'Generaal' in zonnetje en reikte hen bekers, waardevolle enveloppen en bloemen uit.

Vol humor hield Hoogenboom een oprecht betoog en sprak van een mooi vluchtseizoen met verrassingen. Vooral roemde de voorzitter de prestaties in trainingsvluchten van Fred van Seggelen uit Warmond. De dieren bezorgden hem een zevende plek in de eindrangschikking. Secretaris Piet Angevaare had volgens Hoogenboom zulke goede duiven die 'slechts' reikten tot een zesde plaats. "Hij die jonge duiven heeft als kampioenen zijn de grootste kampioenen. Jij hebt een heel mooi rijtje bij elkaar gevlogen", aldus de voorzitter. Met deze woorden doelde Hoogenboom op de winst van Angevaare in de klassencompetitie jonge duiven. De combinatie Els & Ger van Rijsbergen de Groot werden verdienstelijk vijfde. De 67-jarige duivenliefhebber Jan Matze noemde Hoogenboom met een vierde stek 'the coming man' waar beslist rekening mee moet worden gehouden. "Derde is onze nestor van de vereniging", richtte de voorzitter zich tot de 84-jarige Herman van Schie, die als sinds 1947 lid is van de Nederlandse Bond van Postduivenhouders en zich in 1976 aanmeldde bij 'De Blauwband'. "Hoe je het doet, doe je het. Toch zit je er steeds weer bij. Zelfs was jij met jouw duiven winnaar van de 'jongbloedrace'." Penningmeester Theo Onderwater sleepte de zilveren trofee in de wacht terwijl Hoogenboom zelf de hoofdprijs greep. "Op een fantastische manier, met maar slechts enkele vluchten voorsprong heb jij een prachtig seizoen gevlogen", verkondigde vicevoorzitter Willem van Harskamp, die vervolgens de toebehorende prijs aan Hoogenboom uitreikte. "Als je in klassecompetitie 'oude duiven' alles wint is dat werkelijk grandioos."

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant