Logo deteylinger.nl
Het groot harmonie orkest. | Foto: pr.
Het groot harmonie orkest. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Crescendo viert muzikale kerst

  Verenigingen

Sassenheim • Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim gaf op zaterdagmiddag 16 december haar jaarlijkse kerstconcert. Alle leden van de vereniging lieten van zich horen, verzameld in het Opleidings-, Tweede Harmonie- en Groot Harmonieorkest. Ook de kinderen die via AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) kennis maken met muziek deden mee met hun blokfluiten. Daarnaast liet kinderkoor Vivo van zich horen. In de sfeervol versierde Julianakerk in Sassenheim klonk een gevarieerd kerstprogramma.

Kinderkoor Vivo, onder leiding van Aukje v.d. Neut, verwelkomde de vele bezoekers door voor aanvang van het concert al enkele kerstliedjes te zingen, onder andere 'De herdertjes lagen bij nachte'. Daarna opende het Tweede Harmonieorkest het concert. Voor Joop Nijholt, de nieuwe dirigent van het orkest, was dit concert de vuurdoop bij Crecendo. Ondanks dat hij slechts enkele maanden in dienst is van Crescendo, liet Nijholt het orkest al tot grote hoogte stijgen. Hij dirigeerde onder andere 'Away in a Manger' van De Haan en de bekende melodieën van de Notenkraker in het stuk '3-Minute Nutcracker' van Tchaikovski, bewerkt door Conley. Het orkest sloot af met 'Jingle Bells', gearrangeerd door Nestico, waarbij de kinderen van Vivo uit volle borst meezongen.

AMV

Na een alternatieve, vrolijke kerstvertelling beklommen de AMV-leerlingen het podium. Hoewel ze nog maar een paar muzieklessen hebben gehad, speelden ze onder leiding van Swenske Mout al drie liedjes op hun blokfluiten, waaronder ''s Avonds als de maan schijnt' - beter bekend als 'Au clair de la lune' - met cd, en 'Liesje heeft een lammetje'.

Vervolgens nam het Opleidingsorkest plaats op het podium. Met dirigent Sophie Graven speelde het orkest verschillende traditionele kerstliedjes als 'The first Noel' en 'Kling, Glöckchen, kling' van Well. Solist bij deze stukken was Kimberly van den Bogaard op de hobo. Het grootste werk van het Opleidingsorkest was 'Yuletide Spirit' van Johnson, een vrolijk muziekstuk waarin alle orkestleden zich van hun beste kant lieten horen.

'Ik ben een kerstbal'

Na de pauze met koffie, thee, limonade en een loterij met lekkere prijzen, zong kinderkoor Vivo drie liedjes. Eén van deze was 'Ik ben een kerstbal', bekend van Ernie en Bert (Sesamstraat), waarin Ernie en Bert hun spiegelbeeld in kerstballen bewonderen. Ook zongen ze 'De kerstezel' van Kinderen voor Kinderen, wat het verhaal vertelt van een jongen die in de kerstmusical de achterkant van de ezel moet spelen. Verschillende koorleden waren om de beurt de jongen in kwestie, wat het optreden heel levendig maakte.

Tot slot speelde het Groot Harmonieorkest onder leiding van Dirk van der Niet. Het begon met een arrangement van het  bekende 'Midden in de winternacht', getiteld 'Christmas night' van Kernen. Alle aanwezigen zongen uit volle borst mee. Ook speelde het orkest het vrolijke 'Mary's boy child' van Hairston, gearrangeerd door Sparke. Dit stuk was met een goede opbouw en strak ritme een mooie afwisseling met de andere kerstnummers. Het laatste stuk was 'Feliz Navidad' van Feliciano, bewerkt door De Haas. Kinderkoor Vivo zong weer mee en 'I want to wish you a merry Christmas' klonk luid door de kerk. Daarmee was dit een vrolijke afsluiting van het mooie kerstconcert.

Meer berichten