Chris Zwetsloot (l) en Nol Sikking nemen het initiatief voor jeu de boules in Warmond. | Foto: Piet van Kampen
Chris Zwetsloot (l) en Nol Sikking nemen het initiatief voor jeu de boules in Warmond. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Warmonders kunnen weer gaan jeu de boulen

Verenigingen

Warmond • Als het aan Chris Zwetsloot en Nol Sikking ligt, kan er binnen de kortste keren weer jeu de boules worden gespeeld in Warmond. Op woensdag 21 maart organiseert het tweetal om 10.30 uur een informatieve bijeenkomst in het clubhuis van Tennisvereniging Overbos. Tijdens deze ochtend zullen zij vol enthousiasme over hun plannen vertellen.

Door Piet van Kampen

Tot voor een aantal jaren geleden werd er op 'primitieve wijze' jeu de boules in park Groot Leerust gespeeld. De vereniging die onder de toepasselijke naam 'Warboel' door het leven ging, stierf een zachte dood. Er waren op den duur geen vrijwilligers meer die de banen uitzetten en de tent op wilden tuigen. Jammer, want het eeuwenoude spel dat in Frankrijk overal recreatief op pleinen en in parken maar ook in wedstrijdverband wordt beoefend, wint in ons land steeds meer aan populariteit. Niet alleen vanwege de vergrijzing -omdat velen denken dat het alleen een spelletje of sport voor onze senioren is- maar ook steeds meer jongeren nemen de stalen kogels ter hand. In omliggende dorpen zoals Voorhout en Sassenheim wordt het al jarenlang enthousiast beoefend en vorig jaar werd in Katwijk een complex met maar liefst veertien banen geopend. Een groot succes. Dus waarom zou het ook in Warmond nu weer niet kunnen?

Prima accommodatie

Zwetsloot, bestuurslid van de BVO (Bond Voor Ouderen) en Sikking, coördinator activiteiten van Tennisvereniging Overbos, hebben de hoofden bij elkaar gestoken. Op het fraaie tenniscomplex zijn bij de renovatie twee jeu de boules banen aangelegd. Tot teleurstelling van de beide heren nog ongebruikt, dus hebben zij het voortouw genomen om de bijeenkomst te organiseren. "De accommodatie is prima, er staat een bank bij de banen en de mooie kantine van de tennisvereniging kan voor een pauze met koffie of een drankje worden gebruikt. Er is voldoende parkeerruimte dus alles is er klaar voor," roepen de beide initiatiefnemers.

Jeu de boulen is prima voor het sociale contact en de lichaamsbeweging. Zwetsloot en Sikking zien reikhalzend uit naar de bijeenkomst en hopen spijkers met koppen te kunnen slaan en dat de animo groot is. Binnen de kortste keren kunnen de Warmonders dan ook weer dit leuke spelletje spelen.

Uit de krant