Vorig jaar speelde Cultuur Verheft meerdere toneelstukken om het jubileum te vieren. | Foto: pr.
Vorig jaar speelde Cultuur Verheft meerdere toneelstukken om het jubileum te vieren. | Foto: pr. Foto: pr.

Nieuwe tentoonstelling over Cultuur Verheft

Verenigingen

Voorhout • Jan Klaasen en Katrijn openen op vrijdagavond 16 maart om 19.00 uur op ludieke wijze een tentoonstelling over Cultuur Verheft De tentoonstelling is in samenwerking met de Historische Kring Voorhout (HKV) in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat 13. De Voorhoutse toneelvereniging bestond vorig jaar 70 jaar.

Voor de oprichting in 1947 werd er echter onder andere namen ook al toneel gespeeld. Door de jaren heen hebben er vele Voorhouters op de planken gestaan. Foto's, oude uitnodigingen, toneelboekjes, leuke anekdotes en allerlei andere zaken zijn te bezichtigen in de speciaal ingerichte ruimte in het Kenniscentrum van de HKV. Naast het toneelspelen heeft Cultuur Verheft door de jaren heen ook veel bijdragen geleverd aan diverse dorpse activiteiten. Denk hierbij aan de intochten van Sinterklaas, de opening van de bibliotheek, 1000 jaar Voorhout, de feesten in de Ruïne van Teylingen, de theaterdiners en veel meer. Ook dit wordt niet vergeten bij de tentoonstelling.

De tentoonstelling is bezichtigen tijdens de openingstijden: elke tweede woensdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur, en iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur. Speciaal voor de Cultuur Verheft-tentoonstelling is het Kenniscentrum van de HKV op zaterdag 17 maart extra geopend.

Uit de krant