Organisator Wil van der Krogt en vrijwilliger Hans van den Berg (rechts) zijn klaar voor de twintigste editie. | Foto: pr.
Organisator Wil van der Krogt en vrijwilliger Hans van den Berg (rechts) zijn klaar voor de twintigste editie. | Foto: pr. Foto: pr.

Twintigste editie van de Teylingerloop

Verenigingen

Sassenheim • De Teylingerloop wordt op zondag 10 juni alweer voor de twintigste keer gelopen. 

Om 10.30 uur geeft vrijwilliger Hans van den Berg het officiële startsein voor de atleten aan de recreatieve hardloopwedstrijd van 10 kilometer. Over verharde wegen en door fraaie natuur stuurt het parcours lopers naar de Ruïne van Teylingen waar net als voorgaande jaren het gras rondom het culturele kasteel het keerpunt is. De 5 kilometerloop start om 11.45 uur en deelnemers aan de Kidsloop van 1,5 en 0,75 kilometer vertrekken om 12.30 uur, respectievelijk 12.45 uur.

Podium

Alle atleten die aan een afstand deelnemen ontvangen een lot en spelen automatisch mee met de traditionele loterij waaraan leuke prijzen verbonden zijn. De podiumplaatsen op de tien en vijf kilometer zijn zowel voor winnaars in de leeftijd tot 15 jaar als van 15 jaar en ouder. Afhankelijk van de te lopen afstand met elektronische tijdwaarneming, varieert het inschrijfgeld van 2 tot 5 euro.

Meteen na afloop van elke afstandsloop krijgen de podiumwinnaars fraaie bekers en bovendien ontvangt elke deelnemer na inlevering van zijn rugstartnummer als blijvende herinnering een 'Teylingenloop' medaille.

Wandelaars kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 uur.

Inschrijven

Inschrijflocatie, start en finish zijn Sportpark 'de Roodemolen', de accommodatie van het clubhuis van RKVV Teylingen aan de Roodemolenweg te Sassenheim. Elke atleet kan in het sportcomplex gebruik maken van kleedkamers, douches, EHBO, sportmasseur en uiteraard de kantine.

Meer informatie is te vinden op www.teylingenloop.nl.

Uit de krant