De drumfanfare van St. Cecilia oefent op het veld bij de kampeerhoeve in Noorden. | Foto: pr.
De drumfanfare van St. Cecilia oefent op het veld bij de kampeerhoeve in Noorden. | Foto: pr. Foto: pr.

Negentiende werkweekend St. Cecilia in Noorden

Verenigingen

Voorhout • De drumfanfare van muziekvereniging St. Cecilia organiseerde afgelopen weekend een werkweekend voor haar leden. In het Zuid-Hollandse Noorden werd er vooral geoefend ter voorbereiding op verschillende toekomstige optredens.

Al voor de negentiende maal in het bestaan van de drumfanfare werd het jaarlijkse werkweekend georganiseerd: een weekend waarin druk wordt geoefend met muziek maken en exerceren. Dit jaar werd, net als voorgaande jaren, gekozen voor kampeerhoeve Koole in Noorden, dat valt onder de gemeente Nieuwkoop.

Nieuwe show

In kampeerhoeve Koole werden de zaterdag en zondag grotendeels gevuld met repeteren van muziek en het netjes tegelijkertijd marcheren en exerceren. Ook werden de eerste voorbereidingen gemaakt voor een nieuwe show die de drumfanfare volgend jaar zal presenteren, tijdens het honderdjarig bestaan van muziekvereniging St. Cecilia.

Spelletjes

En was er genoeg tijd voor vermaak, want er werden verschillende spellen georganiseerd. Het zonnige weer (toch geen onbelangrijke factor) zat gelukkig erg mee tijdens het weekend. Op zondagmiddag stapte de grote groep muzikanten, moe maar voldaan, met zijn allen weer in de auto op weg naar Voorhout.

Uit de krant