Adest Musica on stage in het Zwitserse Luzern | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Adest Musica tijdens de derde deelname aan Tattoo on Stage. | Foto: pr.
Adest Musica tijdens de derde deelname aan Tattoo on Stage. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Adest Musica on stage in het Zwitserse Luzern

  Verenigingen

Sassenheim • Drum- en Showband Adest Musica heeft afgelopen weekend meegedaan aan het World Band Festival in het Zwitserse Luzern. De muzikanten van de Sassenheimse vereniging voerden in Zwitserland een unieke podiumshow uit, die speciaal voor dit internationale muziekfestival werd ingestudeerd.

Het World Band Festival wordt ieder jaar georganiseerd en trekt veel muziekliefhebbers naar de Zwitserse stad. Voorzitter Wim van Vliet: "In 2010 en 2014 waren de muzikanten van Adest Musica al eens te gast bij dit festival. De organisatie was destijds erg enthousiast en tevreden over de prestaties die werden neergelegd door Adest Musica. Een nieuwe uitnodiging kon eigenlijk ook niet lang op zich laten wachten".

Tattoo on Stage

Het Kultur- und Kongresszentrum Luzern (KKL) vormt tijdens het evenement een verbindende rol. In en om dit schitterende architectonische gebouw, gelegen aan de Vierwaldersee en naast toeristenattractie de Kapellbrücke (Kapelbrug), vinden diverse muzikale activiteiten plaats. Adest Musica heeft deelgenomen aan de zogenaamde 'Tattoo on Stage'.

Kleiner podium

Het optreden in Luzern vroeg van de muzikanten een andere wijze van voorbereiding. Een doorgaans showoptreden in Nederland vindt plaats op een taptoeveld met een ruime opzet. Tijdens de Tattoo on Stage hadden de muzikanten een oppervlakte van slechts achttien bij negen meter tot hun beschikking.

Onder aansturing van het instructieteam van Adest Musica werd in het voorjaar muziek geselecteerd en in combinatie een choreografie geschreven. In de maanden juli tot en met september werd door de muzikanten de show ingestudeerd. Sandra Dol, choreografe van de podiumshow: "Onze podiumshow vroeg van alle leden om op een meer theatrale wijze bezig te zijn met muziek. Uiteindelijk maakt dit de groep nog beter inzetbaar voor allerlei muzikale evenementen. Verschillende onderdelen dragen bovendien weer bij aan de verdere ontwikkeling van de vereniging, waar we uiteraard erg blij mee zijn".

Staande ovatie

Tussen een internationaal deelnemersveld met korpsen uit onder andere Rusland, Zwitserland en Nieuw-Zeeland, imponeerde Adest Musica. Bij zowel het Zwitserse publiek als de collega muzikanten werd veel respect afgedwongen. Tijdens de drie uitvoeringen, waaruit de Tattoo on Stage bestond, kwam dit tijdens de show tot uiting door een staande ovatie van het aanwezige publiek. In totaal werd voor zo'n 8000 bezoekers opgetreden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>