Jumelage viert derde lustrum met Sinterklaas en hutspot | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De Sint bij aankomst in Warmond in 2016. | Foto: archief
De Sint bij aankomst in Warmond in 2016. | Foto: archief (Foto: Peter Schipper)
Warmond

Jumelage viert derde lustrum met Sinterklaas en hutspot

  Verenigingen

Warmond • De Stichting Jumelage Warmond Champigné viert binnenkort haar derde lustrum. Plusminus dertig Fransen uit Champigné en omgeving komen naar Teylingen om dat mee te maken. Ze arriveren donderdag 15 november bij het Bestuurscentrum van de gemeente in Voorhout, waar ze worden verwelkomd door burgemeester Carla Breuer, het bestuur van de Stichting JWC en gastgezinnen uit Sassenheim, Voorhout en Warmond.

Op vrijdagmorgen 16 november bezoeken de Franse gasten het bloembollenbedrijf Van Ruiten in Noordwijkerhout. Daar worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de huisbroeiwedstrijd die de Stichting JWC, opgericht in 2003, vorig jaar oktober initieerde tijdens een bezoek aan Les Hauts d'Anjou, de gemeente waartoe Champigné behoort.

Vrijdagmiddag krijgen de Fransen een rondleiding door de oude binnenstad van Leiden, waar vele historische panden op de een of ander manier een Franse oorsprong hebben. In de sociëteitszaal van de aloude De Burcht zullen ze worden getrakteerd op hutspot. 's Avonds gaan ze met hun gastgezinnen bowlen.

Naar de intocht

Op zaterdag maken de Fransen de intocht van Sinterklaas in Sassenheim mee. Vooraf zijn ze in het cultureel centrum Het Onderdak getuige van het schminken van de Sint en zijn Pieten. Vervolgens gaan de gasten na de lunch enkele Sint-Nicolaasliedjes leren zingen. En na de intocht van de Sint heeft is een fotosessie met de Goedheiligman in Park Rusthoff. Tussendoor worden ze door bakkersleerlingen van de KTS in Voorhout getrakteerd op zelfgebakken krentenbollen en gevulde speculaaskoeken. Ook de rest van de dag zal in het teken staan dit oer-Hollandse feest, inclusief het maken van surprises. Die komen 's avonds van pas tijdens een etentje. Op zondagmorgen gaan de Fransen weer naar huis.

Bernadette van Moorsel, voorzitter van Stichting JWC: "Hopelijk worden ze wat wijzer uit onze gewoonten en tradities. Want daar gaat het per slot van rekening bij jumelages om: het bevorderen van wederzijds respect, waardoor potentiële conflicten tussen landen worden voorkomen".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>