Logo deteylinger.nl
Joke van der Zwet, voorzitter Lia Ligthart en Ank Ruijgrok. | Foto: pr.
Joke van der Zwet, voorzitter Lia Ligthart en Ank Ruijgrok. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Zonnebloem zet vrijwilligers bij afscheid in het zonnetje

  Verenigingen

Sassenheim • Tijdens de vergadering van de Zonnebloem Sassenheim op donderdag 22 november heeft het bestuur een aantal medewerkers in het zonnetje gezet. Twee van deze medewerkers namen deze dag afscheid.

Voorzitter Lia Ligthart sprak als eerste Ank Ruijgrok toe. Ruijgrok was sinds 1991 vrijwillig verbonden aan de Zonnebloem. Zestien jaar lang was ze bestuurslid en penningmeester. Ook coördineerde zij vele jaren de verkoop van de Zonnebloemloten in Sassenheim en ging ze regelmatig mee met de uitjes. Als dank overhandigde Ligthart haar een mooie bos bloemen. Ze kreeg van secretaris Gerard van der Horst een Zonnebloembeeldje.

Veelzijdig werk

Vervolgens werd afscheid genomen van een medewerker die zich eveneens al jaren heeft ingezet voor de Zonnebloem. Joke van der Zwet was vanaf 2000 medewerker bij de Zonnebloem Sassenheim. Voor van der Zwet was het vrijwilligerswerk erg veelzijdig, zo bezocht ze veel gasten, ging regelmatig mee met uitjes en was chauffeur bij vele activiteiten. Van der Zwet kreeg ook bloemen en het Zonnebloem beeldje.

Eenzaamheid

Bij de Zonnebloem draait het om mensen met een fysieke beperking en om mensen die soms wat eenzaam zijn. Zonnebloem Sassenheim probeert met het organiseren van activiteiten en het afleggen van bezoeken te voorkomen dat men in een isolement raakt. Hierbij zijn vrijwillige medewerkers essentieel.

Nieuwe vrijwilligers

Door het afscheid van Ruijgrok en Van der Zwet is plek voor nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich richten tot secretaris Gerard van der Holst. Zij kunnen zich aanmelden via 0252-214759 of mailen naar gonengerard@gmail.com.

Meer berichten