Logo deteylinger.nl
Het Sinterklaashuis aan de Herenstraat.
Het Sinterklaashuis aan de Herenstraat. (Foto: pr.)
foto

Blijft er nog tijd over om te werken bij Cultuur Verheft?

  Verenigingen

Voorhout •  Het najaar stond in teken van overuren maken bij toneelvereniging Cultuur Verheft. De verhouding tussen werken en hobby is totaal uit balans, schrijft voorzitter Anja Jansze. 'Maar als je de reacties van volwassen inwoners van Voorhout hoort en het enthousiasme van de kinderen ziet, dan smelt je en dan wil je het voor het volgende jaar nog weer mooier en grootser.'

"Zes avonden in november hebben we op de planken gestaan in Cheers! met 'God van de slachting', geschreven door Yasmina Reza.  Een toneelstuk waar je u tegen zegt. Prachtige literaire teksten, monologen en discussies, een schouwspel van irritaties, gevoel en deskundigheid. Gespeeld door Jan-Piet Does, Edith Wolvers, Jan Regeer en Yolanda Balk, en geregisseerd door Peter Kales. Wie denkt er over na dat dit toneelstuk in drie en halve maand is ingestudeerd? Dit vraagt om discipline en veel van je vrije tijd om deze teksten in te studeren. Meer dan 700 mensen hebben deze voorstelling bekeken."

Ietsiepietsie Pietje

"Daarna stond alles alweer klaar voor een voorstelling voor de jongste inwoners van Voorhout. Een andere groep toneelleden hebben zich voorbereid om een familievoorstelling rondom Sinterklaas op de planken te brengen." Met 'Ietsiepietsie Pietje' werd zang, dans en veel humor gecombineerd, onder de regie van twee nieuwe enthousiaste regisseurs: Monica Hoogink en Anja van der Spek. Twee keer een volle zaal en kinderen die hoorbaar actief betrokken waren bij het toneelstuk. En dan zijn er nog heel veel leden die zich inzetten om alle sinterklaasbezoeken in Voorhout te verzorgen. Het Sinterklaashuis werd bedacht, die een make-over heeft gekregen op de Herenstraat 122a. "Wat een opkomst! Het leeft in Voorhout: dankbare kinderen, blije gezichtjes, ouders die het waarderen en uitspreken dat ze het zo leuk vinden dat we dit doen."

Cultuur Verheft heeft maar heel even rust, want op 10 december starten de repetities voor het voorjaarsstuk 'In de Goot'. 

Meer berichten