Logo deteylinger.nl
Bridgemiddag bij Sassem Troef. | Foto: pr.
Bridgemiddag bij Sassem Troef. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Bridgecursussen bij Sassem Troef

  Verenigingen

Sassenheim • Bridgevereniging Sassem Troef biedt ook voor het komende seizoen weer een aantal bridgecursussen in De Oude Tol in Sassenheim aan, onder leiding van gediplomeerde bridgedocente Marianna Hiel.

Allereerst start deel 2 van de beginnerscursus op dinsdagavond 5 februari 2019. Daarbij wordt het lesboekje 'Bridge in een Flits 2' van Berry Westra gevolgd. Wie deel 1 van de cursus al gedaan heeft en nog een plek zoekt om deel 2 te volgen, kan zich aanmelden op leukbridge@kpnmail.nl of via telefoonnummer 06 55725036. Er is nog plaats voor zes cursisten. De cursus kost 85 euro voor 14 lessen inclusief lesboekje en lesmateriaal.

Themacursussen

Daarnaast zijn er twee themacursussen van elk drie avonden gepland. De A-cursus is bedoeld voor de bridger die nog maar net of enkele jaren op de club speelt en zijn of haar kennis en vaardigheden wat wil oppoetsen. Elke avond wordt een aantal spellen gespeeld waarin specifieke thema's zijn verwerkt. Op de woensdagavonden 6, 13 en 20 februari draait het om de thema's reverse , manche forcing, vierde kleur en bieden na een 1 Sans Atout opening van partner (ook na tussenbieden van de tegenpartij).
 

Uitbreiden en aanscherpen

De B-cursus is bedoeld voor diegenen die al wat langer bridgen en hun kennis willen uitbreiden en aanscherpen. In dit tweede blok, op 27 februari en 6 en 13 maart, zijn de thema's van de cursus slem bieden, beschermend bieden, kaartwaardering en signaleren. Deze cursus wordt behalve door Marianna Hiel ook door Marcel Lamboo gegeven.

De kosten van deze cursussen bedragen 8 euro per avond of 20 euro voor een blok van drie avonden. Inschrijven kan op leukbridge@kpnmail.nl.

Meer berichten