Afbeelding
Foto: pr.

Nog plaats bij de AMV-cursus van Crescendo

Verenigingen

Sassenheim • Crescendo Sassenheim geeft sinds een paar jaar ook lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). Er is op dit moment nog plaats voor nieuwe leerlingen bij deze lessen.

Tijdens deze lessen leren kinderen onder leiding van een professionele muziekdocente spelenderwijs noten lezen, omgaan met klank, samenspel en theorie. Hier leren zij dé basis voor het bespelen van een muziekinstrument. De AMV-lessen worden gegeven aan een groepje van maximaal acht leerlingen. Met dit groepje kunnen de leerlingen ook deelnemen aan bijvoorbeeld een voorspeelavond, een concert of de slotactiviteit.

Al na één jaar AMV kunnen kinderen voor een ander muziekinstrument kiezen, zoals klarinet, dwarsfluit, trompet, saxofoon, trombone, hobo, fagot, hoorn, slagwerk of bariton. Daarbij is er de mogelijkheid om proef te spelen op verschillende instrumenten, voordat er een keuze gemaakt wordt op welk instrument het kind lessen kan gaan volgen na de AMV-lessen. Na één of twee jaar les op een vervolginstrument kan het kind plaatsnemen in het jongste van onze drie orkesten: het Opleidingsorkest.

De lessen zijn iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 14.30 in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) in Sassenheim. De kosten van een groepsles inclusief de huur van een blokfluit zijn 15 euro per maand. Meer informatie over de AMV-lessen en het aanmelden voor de lessen, is te vinden op www.crescendosassenheim.nl

Uit de krant