St. Cecilia presenteert eigen jubileumbier | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

St. Cecilia presenteert eigen jubileumbier

  Verenigingen

Voorhout • Ter ere van het 100-jarig jubileum is op 10 oktober 2018 het exclusieve jubileumbier van St. Cecilia gebrouwen. De receptuur is zelf door St. Cecilia ontwikkeld en ingrediënten zijn uit Voorhout meegenomen om toegevoegd te worden tijdens het brouwproces. Door een bijzondere mix aan mout- en hopsoorten en toevoeging van abdijgist is een zacht, licht fruitig en feestelijk bier ontstaan. Op zondag 10 maart presenteerden Marcel Floor en John Bosman dit unieke bier in Boerhaave.

Om de smaak van het bier aan te laten sluiten op de smaak van de leden van de vereniging is er eerst een 'blind-tasting' gehouden bij zowel de drumfanfare als de harmonie. Uit deze proeverij kwam de voorkeur voor een amberkleurig, fris biertje naar voren.

Voorhouts hop en muzikale noten

John Bosman: "Met deze informatie zijn we in gesprek gegaan met de brouwer en hebben wij samen een mooi recept kunnen maken. Op 10 oktober zijn wij begonnen met brouwen. Het was een leuke dag waarin we hard hebben gewerkt. Tijdens het brouwen hebben we naast Voorhoutse hop ook muzikale noten toegevoegd aan ons bier. Het resultaat is dan ook echt prachtig. Een mooi, licht koper- tot amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 7,5%. Na honderd dagen gisten op de fles gaan wij dit speciale bier serveren aan Voorhout. Een uniek bier om het jubileumjaar mee te vieren!".

Bestellen

Op de dag van de heilige St. Cecilia, 22 november, gingen de kurken op de eerste flessen jubileumbier van St. Cecilia. Een prachtige dag waar John en Marcel naar hadden uitkeken. Van dit unieke bier zijn slechts 1000 flessen à 0,75 cl verkrijgbaar. Deze zijn voorzien van een champagnekurk met muselet.

Wilt u het enige, echte jubileumbier van St. Cecilia bestellen? Bestel dan nu via www.bit.ly/jubileumbier. Het jubileumbier is vanaf woensdag 13 maart te koop bij Neutenboom en Plus van Dijk in Voorhout.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>