Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Henk Keijzer

Sint Matthias sluit jubileumjaar in stijl af

  Verenigingen

Warmond •  De rode loper lag uit, de gasten werden onthaald met door de muzikanten gebakken taarten en er was een programma met een koninklijk tintje. Het jubileumjaar van Sint Matthias werd op zaterdag 30 maart afgesloten met een koninklijk concert in Het Trefpunt.

Voor de pauze klonken de 'koningin van Sheba' en de 'muziek voor bij het koninklijke vuurwerk' van Handel. Leuk detail is dat deze beroemde muziek ooit is geschreven voor een blaasorkest dat een soort voorloper was van het huidige harmonieorkest. Ook speelde het jeugdorkest drie prachtige stukken waarvoor luid werd geapplaudisseerd. Het jeugdorkest telt alweer negen leden. Er is ruimte voor meer jonge musici.

Armando van Arend werd in de pauze gefeliciteerd met zijn 25-jarig saxofoonjubileum bij de harmonie.

Collecte voor AZC

Na de pauze kwamen de koningin van de Soul 'Aretha Franklin', de koning van de pop 'Michael Jackson' en Queen aan de beurt.  Om als vereniging te trakteren vanwege ons 100-jarig bestaan collecteerden de kinderen van het jeugdorkest voor stichting de Vrolijkheid. Ze haalden 330 euro op. Van dit geld krijgen leeftijdgenootjes in het AZC in Katwijk ook een keer de kans om met plezier muziek te maken.


Meer berichten