Samen werken en kennis delen in het Voorzitterscafé | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Voorzitters Rogier Hoeijmans, Theo van Werkhoven en Marcel Floor over hun idee voor een Voorzitterscafé. | Foto: PvK
Voorzitters Rogier Hoeijmans, Theo van Werkhoven en Marcel Floor over hun idee voor een Voorzitterscafé. | Foto: PvK (Foto: Piet van Kampen)

Samen werken en kennis delen in het Voorzitterscafé

  Verenigingen

Voorhout • Rogier Hoeijmans is voorzitter van voetbalvereniging Foreholte, Marcel Floor van muziekvereniging Sint Cecilia en Theo van Werkoven van carnavalsvereniging De Bokken. Op initiatief van Hoeijmans stak het drietal de koppen bij elkaar en er ontstond het idee om een voorzitterscafé te gaan houden. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 21 juni bij voetbalvereniging Foreholte.

Door Piet van Kampen

Het was Hoeijmans die tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen werd geïnspireerd door de toespraak van burgemeester Carla Breuer. Zij sprak over samenwerking. "Dat smaakt naar meer en dit was voor mij de aanleiding om even met Theo en Marcel hier verder op in te gaan. Zo ontstond het idee om een Voorzitterscafé te gaan houden," licht hij toe. Het driemanschap wil dit nu vorm gaan geven.

'Het wiel niet opnieuw uitvinden'

Zij zien mogelijkheden om als voorzitters van elke vereniging binnen Voorhout, groot of klein, bekend of onbekend bij elkaar komen veel van elkaar kunnen leren. Veel verenigingen hebben dezelfde raakvlakken. "Neem bijvoorbeeld de privacywet AVG. Met de kennis van anderen op dit gebied zou je elkaar kunnen helpen. Ook de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor vrijwilligers roept soms problemen op om hiermee op de juiste manier om te gaan. Ook voor het organiseren van en afstemming over evenementen kan je van elkaars kennis over organisatie, zoals vergunningen gebruik make," somt Hoeijmans enkele praktische voorbeelden op. "Tijdens een Voorzitterscafé kan iedereen ook nieuwe ideeën aanbrengen," geeft hij aan. "Je kunt veel van elkaar leren en samenwerken kan voor iedereen voordelen opleveren. Het wiel hoeft voor sommigen niet opnieuw uitgevonden te worden of zelf te ontdekken". Van Werkhoven: "Het moet een laagdrempelige bijeenkomst worden waarin iedere voorzitter van elke vereniging of vrijwilligersorganisatie van harte welkom is". Floor: "We kunnen elkaar enthousiasmeren." Over enthousiasme gesproken: de drie mannen zien het helemaal zitten en zullen alle voorzitters uitnodigen.

Eerste bijeenkomst

Het eerste Voorzitterscafé is gepland op vrijdag 21 juni om 17.00 uur en zal worden gehouden in de kantine van de voetbalvereniging Foreholte. De entree bedraagt 10 euro per persoon en er worden hapjes en drankjes geserveerd. De bijeenkomst duurt tot 19.00 uur. De aanmeldingen kunnen worden gedaan via bit.ly/voorzitterscafe. Het enthousiaste driemanschap hoopt op een goede opkomst en vooral een vruchtbare bijeenkomst, want er kunnen zoveel goede dingen uit voort komen. Dan zal er ongetwijfeld een paar keer per jaar een vervolg aan worden gegeven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>