Logo deteylinger.nl
Ria Dahlkamp, Annie Brussee en voorzitter Lia Ligthart. | Foto: pr.
Ria Dahlkamp, Annie Brussee en voorzitter Lia Ligthart. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Zonnebloem Sassenheim neemt afscheid van Annie Brussee

  Verenigingen

Sassenheim • Het bestuur van Zonnebloem Sassenheim heeft Annie Brussee, al vele jaren actief, in het zonnetje gezet. Ze was ruim twintig jaar vrijwilliger.

Bij de Zonnebloem draait het, zoals bekend, om mensen met een fysieke beperking en om mensen die soms wat eenzaam zijn. Zonnebloem Sassenheim probeert met de organisatie van activiteiten en bezoekwerk te voorkomen dat men in een isolement raakt. Hierbij zijn medewerkers, die zich op vrijwillige basis inzetten, onontbeerlijk. Een aantal van hen is al vele jaren aan de afdeling Sassenheim verbonden. Van een van hen werd, na afloop van de vergadering, afscheid genomen.

Sinds 1997 vrijwilliger

Voorzitter Lia Ligthart sprak Annie Brussee toe. Zij is sinds 1997 als vrijwilliger aan de Zonnebloem verbonden. De inzet van Annie omvat meerdere aspecten: Zij heeft jarenlang vele gasten bezocht, Het bezoekwerk is een van de speerpunten van de Zonnebloem. Tijdens de bezoekjes bouwde ze een band op met de personen die ze bezocht, mee wandelde/winkelde en een luisterend oor bood. Ook ging zij regelmatig mee in het team van de vrijwilligers die de uitjes mogelijk maakt en de gasten in een rolstoel begeleidt. En wat te denken van de verkoop van de Zonnebloemloten, een jaarlijks terugkerende activiteit.

Als dank voor de jarenlange inzet overhandigde Lia Ligthart haar een bijzonder Zonnebloem beeldje. Ria Dahlkamp, bestuurslid bezoekwerk, onderstreepte de dank met een mooie bos bloemen.

Nieuwe vrijwilligers

Door het afscheid van een vrijwilliger (en al eerder in het jaar werd er afscheid genomen van twee trouwe vrijwilligers) zijn nieuwe vrijwilligers zeker welkom. Iedere geïnteresseerde kan zich richten tot secretaris Gerard van der Horst: tel: 0252 214759 en e-mail: gonengerard@gmail.com.

Meer berichten