Logo deteylinger.nl
Foto: Lotte Zoet

Twee nieuwe jeu-de-boulesbanen bij Overbos

  Verenigingen

Warmond • Tennisvereniging Overbos heeft twee nieuwe jeu-de-boulesbanen erbij. Op woensdagochtend 1 mei kreeg penningmeester Nanne Sluymer een cheque van 1.500 euro uitgereikt van Nicole Juriens en Jos Herman van de Rabobank.

Door Lotte Zoet

De jeu-de-boulesvereniging bestaat sinds een jaar en telt op dit moment 23 leden. Omdat twee banen te weinig werd voor de vereniging, werd besloten om twee nieuwe banen aan te leggen.

Sponsoring

Met behulp van sponsoring van de Rabobank, Fonds 1818 en het Jacoba van Beierenfonds werd de vereniging financieel gesteund voor de aanleg van twee nieuwe banen. Juriens is accountmanager MKB bij de Rabobank in Voorhout en reikt de cheque uit. ''Wij hopen dat jullie allemaal enorm veel plezier gaan beleven met de nieuwe banen.''

Nieuwe contacten

Penningmeester Sluymer is erg blij met de aanleg van de banen. ''Ik zie hoeveel plezier het de mensen geeft. Er worden nieuwe contacten gelegd en toernooien gespeeld. Door de aanleg van de extra twee banen kunnen nog meer mensen komen spelen en genieten van jeu de boules. Ik ben erg dankbaar dat we door de sponsoring dit konden aanleggen."

Schelpen

Bij de nieuwe baan is speciaal gekozen voor schelp. Sluymer: "Daardoor kan de bal minder ver kan rollen, zo wordt het spel nog leuker. We zien vaak dat veel ouderen niet meer kunnen tennissen, maar door jeu de boules te spelen blijven ze nog steeds in verbinding met de Overbos. Dit is een verrijking van de club.''

Meer berichten