Openbaar Kubb-toernooi bij Scojesa | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Bij scojesa zijn ze alvast in training voor het Kubb-toernooi. | Foto: pr.
Bij scojesa zijn ze alvast in training voor het Kubb-toernooi. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Openbaar Kubb-toernooi bij Scojesa

  Verenigingen

Sassenheim • Een gezellig potje Kubb spelen met mensen uit de buurt? Dat kan deze zomer bij scouting Scojesa. Op woensdag 28 augustus om 14.00 uur start het eerste toernooi aan de Sportdreef 6. Inschrijven kan vanaf deze week.

Kubb is een spel dat iedereen kan spelen, of je nu oud of jong, sportief of liever lui bent. Het woord 'Kubb' betekent 'houten blok' in een dialect van het Zweeds. Het is buitenspel waarbij houten blokken om worden gegooid door er houten stokken tegenaan te werpen. Kubb kan worden omschreven als een combinatie van bowlen, jeu de boules en schaken.

Het spel is al jaren favoriet in de zomervakantie. De scouts spelen het zelf ieder zomerkamp en veel families nemen een Kubb-spel mee op vakantie. "Daarom vonden wij het wel tijd voor een echte Kubb-competitie", zegt organisator Thomas. "Wie houdt er nou niet van lekker buiten een ontspannen blokje gooien? Het lijkt ons hartstikke leuk als hier straks allemaal gezinnen en vriendengroepjes in competitie staan te Kubben!".

Aanmelden per team (vanaf drie personen, maximaal acht) kan via www.scojesa.nl/kubb. Deelname kost 2,50 euro per team.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>