Logo deteylinger.nl
De repetities voor Cielke maakt muziek zijn in volle gang. | Foto: pr.
De repetities voor Cielke maakt muziek zijn in volle gang. | Foto: pr. (Foto: )

Cultuur Verheft speelt mee in St. Cecilia's 'Cielke maakt muziek'

  Verenigingen

Voorhout • Vijf spelers van Cultuur Verheft verlenen op zondag 7 juli hun medewerking aan het muziektheater 'Cielke maakt muziek'. Een stuk, speciaal geschreven ter ere van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging St Cecilia te Voorhout.

Cultuur Verheft spelers Aloys, Petra, Casper en Anja maken het mogelijk dat voor het eerst sinds lange tijd Cultuur Verheft en St. Cecilia weer samen op de planken staan. Eric Kraaijevanger zal als verteller van het verhaal iedereen meenemen in het avontuur dat meisje Cielke gaat beleven. St. Cecilia zorgt voor de muziek. Hoewel – of misschien juist wel doordat - de acteurs geen tekst hebben, is het toch nog een hele uitdaging om het verhaal goed uit te beelden. "Je wilt dat het verhaal tot leven wordt gebracht door de muziek en door wat er te zien zal zijn", aldus Petra.

Alle leeftijden

Wie denkt dat 'Cielke maakt muziek' alleen voor de jeugd is, heeft het mis. Iedereen die van muziek en/of van toneel houdt zal het al snel naar de zin hebben. Het verhaal is zo geschreven dat het juist voor ouders en andere volwassenen aantrekkelijk is, mede door de dubbele betekenissen die door de tekst heen verwerkt zijn.

Ogen en oren tekort

'Cielke maakt muziek' is iets nieuws in zowel de toneel- als muziekwereld. Er bestaan zeker stukken waarin tekst en muziek elkaar afwisselen, maar in dit stuk lopen verhaal en muziek continu met elkaar op. De verteller vertelt het spannende verhaal, woord voor woord ondersteund door muziek en bijzondere geluiden uit het orkest. De acteurs beelden dit verhaal uit en op de achtergrond zorgen bewegende beelden er voor dat je al voor het eerste gelezen woord het verhaal in gezogen wordt. Doordat er zoveel tegelijkertijd gebeurt, kom je al snel ogen en oren tekort. Van begin tot eind zit het publiek gegarandeerd op het puntje van de stoel. En dat laatste is geen punt, want sporthal De Tulp wordt voor dit stuk omgebouwd tot een intiem muziektheater. Aloys is er duidelijk over: "Muziek én toneelliefhebbers moeten zeker naar Cielke komen luisteren en kijken. Het wordt een leuk samenspel tussen twee mooie Voorhoutse verenigingen en het publiek. Ik denk dat iedereen er volop van zal genieten."

Kaartverkoop

De sporthal gaat open om 11.30 uur en de voorstelling begint om 12.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro. en zijn te koop via www.stceciliavoorhout.nl. Maar ook in de winkels Electro World IJsselmuiden, Primera Voorhout en Electro World Duynstee in Sassenheim en via de leden van St. Cecilia.

Meer berichten