Afbeelding
Foto: pr.

VWF viert jubileum met uitgebreid programma tijdens Kaagweek

Verenigingen

Warmond • De Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten, kortweg VWF, bestaat vijftig jaar. Dat betekent een extra uitgebreid programma tijdens de Kaagweek van 27 tot en met 30 juni. Voorzitter Pieter Wassenaar en oud-voorzitter Fer Vergeer over de organisatie, de vrijwilligers en het reüniegevoel. 'Er is geen Warmonder die de VWF niet kent.'

De Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten bestaat dan een halve eeuw, de naam bestaat al langer, leert navraag bij Historisch Genootschap Warmelda. In 1946 werd de Stichting tot Viering van Warmonds Feesten opgericht. Deze Stichting werd in 1969 omgezet in een Vereniging, maar dan wel met dezelfde naam. Voor de Tweede Wereldoorlog werden de feesten in Warmond georganiseerd door de Oranje-commissie.

Reuring

Naast de Kaagweek, organiseert de VWF ook andere evenementen zoals de intocht van Sinterklaas in november en de fakkeltocht in januari. Ook verzorgt de vereniging de omlijsting van Koningsdag en van de 4-mei-herdenking. Wassenaar: "De VWF brengt reuring in het dorp en houdt Warmond bruisend. Er is vergrijzing, verschillende verenigingen zijn al opgeheven. Ik vind dat wij een maatschappelijke functie vervullen, door mensen in Warmond in een ongedwongen setting bij elkaar te brengen. Daarbij is er geen Warmonder die de VWF niet kent."

Van Dik Hout

De Kaagweek gaat op donderdag 27 juni van start en is traditiegetrouw in Park Groot Leerust. Vanwege het jubileum is deze editie groter uitgepakt. Er komen een extra buitenpodium en buitenbar. De speciale jubileumcommissie is anderhalf jaar bezig geweest met de invulling van het programma. Op vrijdagavond 28 juni en zaterdagavond 29 juni wordt voor het eerst gewerkt met toegangskaarten. Van Dik Hout staat op vrijdag in Park Groot Leerust, op zaterdag verzorgen vier tribute bands knallende optredens. Wassenaar: "Het programma is anders dan anders, omdat we het ook omgegooid hebben vanwege die twee avonden met kaartverkoop. Daardoor zijn bijvoorbeeld het vuurwerk en tobbetje steken naar een andere avond gegaan. Dat wil niet zeggen, dat dat altijd zo blijft. Het is een eenmalige oplossing."

Kaartverkoop

Kaarten voor vrijdag- en zaterdagavond a 12,50 euro zijn nog verkrijgbaar bij AH Warmond, Boek Kado enzo, Primera Voorhout en Primera Sassenheim en bij de muntenwagen in Park Groot Leerust. VWF-leden die de voorverkoop hebben gemist kunnen, voor maximaal vier kaarten met 60 procent korting, mailen naar info@vwfwarmond.nl. Bij de andere optredens is de toegang gratis.

Kijk voor het complete programma van de Kaagweek 2019 op www.vwfwarmond.nl.

Lees het complete interview met Fer Vergeer en Pieter Wassenaar in De Teylinger van woensdag 26 juni.

Uit de krant