Logo deteylinger.nl

Levin Bosgraaf en Sjaak D'Hooghe nieuwe schaakclubkampioenen Vrijpionnen

  Verenigingen
Levin Bosgraaf.
Levin Bosgraaf. (Foto: )

Voorhout • Jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen sloot zaterdag 29 juni het seizoen traditioneel af met de clubkampioenschappen.

Het toernooi werd gespeeld over zeven rondes en één finaleronde. In de finaleronde spelen de nummers één en twee, drie en vier, vijf en zes etcetera. van dat moment nog één keer tegen elkaar. De winnaar van deze partij is dan respectievelijk eerste, derde, vijfde etcetera.

In de leeftijdscategorie tot en met 10 jaar waren vijf prijzen te verdelen. De zeer spannende en beslissende finaleronde schudde de stand na zeven rondes flink door elkaar, alle podiumplaatsen wisselden stuivertje waardoor de volgende eindstand op het scorebord kwam te staan:

1. Levin Bosgraaf (9 jaar, Voorhout, Clubkampioen t/m 10 jaar)

2. David Noort (10 jaar, Voorhout)

3. Rens van Abswoude (10 jaar, Voorhout)

4. Milan de Winter (8 jaar, Voorhout)

5. Jurre de Mooij (10 jaar, Rijnsburg)

6. Boaz van der Hoeven (11 jaar, Voorhout)

De leeftijdscategorie tot en met 16 jaar zou voor de regerende Clubkampioen Sebastiaan van der Klaauw het derde kampioenschap op rij kunnen gaan worden. In de finaleronde moest Sebastiaan nog even met Sjaak D'Hooghe afrekenen. Op papier misschien een gewonnen wedstrijd maar, zoals ze in het voetbal zeggen, de bal is rond en stuiterde inderdaad voor Sebastiaan dit keer naar de verkeerde hoek. Hij zag een mat-in-één over het hoofd en verloor de partij en daarmee het Clubkampioenschap aan Sjaak.

De uitslag:

1. Sjaak D'Hooghe (13 jaar, Noordwijkerhout)

2. Sebastiaan van der Klaauw (14, Sassenheim)

3. Ywein Veldhuyzen (13, Sassenheim)

Meer berichten