Logo deteylinger.nl
Cor van Steyn wint de beker.
Cor van Steyn wint de beker. (Foto: pr.)
Voorhout

Cor van Steyn wint beker bij biljartvereniging Agnes

  Verenigingen

Voorhout • Bij de biljartvereniging Agnes is op maandag 23 december de bekercompetitie afgesloten met het spelen van de halve finales en de finale. Cor van Steyn ging er met de winst vandoor.

In september werd de bekercompetitie gestart met 31 deelnemende leden die op de maandagavonden met elkaar de strijd aangingen om de felbegeerde beker. Na de poule-fase en de kwartfinales waren er nog vier spelers over voor de halve finale.

Halve finales

In de eerste halve finale gaf Cor van Steyn Aad Heerings weinig kans. In 15 beurten haalde hij de voor hem benodigde 90 caramboles (gemiddeld 6 per beurt). In de andere halve finale lukte het Wim van Kampen niet om in 6 ultieme pogingen zijn laatste benodigde carambole te maken, waardoor Ed Wegman toch aan het langste eind trok.

Finale

De finale tussen Wegman en Van Steyn was tot het einde spannend. Uiteindelijk was toch Van Steyn, die met één carambole verschil deze jaarlijkse bekerstrijd in zijn voordeel wist te beslissen en de beker uit handen van wedstrijdleider John van Dijk mee naar huis mocht nemen.

Meer berichten