Grote vossenjacht bij jubilerende Bokkies | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Het experiment van van professor Bükkendorf gaat helemaal mis, waarna allerlei historische Bokken-figuren ontsnapt zijn. Aan de kinderen de taak ze op te sporen.
Het experiment van van professor Bükkendorf gaat helemaal mis, waarna allerlei historische Bokken-figuren ontsnapt zijn. Aan de kinderen de taak ze op te sporen. (Foto: pr.)
Voorhout

Grote vossenjacht bij jubilerende Bokkies

  Verenigingen

Voorhout • Wie waren toch die rare snuiters in de straten op zaterdag 18 januari? De 122 deelnemertjes gingen op zoek naar de 22 vossen, een activiteit om dat de Bokkies, de jeuddafdeling van carnavalsvereniging de Bokken, 22 jaar bestaat. 

Om 14.00 uur verzamelde zich al de eerste kinderen bij de Spelewey om zich even later in het avontuur van professor Bükkendorf te storen. Er was door een experiment van de professor iets enorm fout gegaan met zijn tijdmachine waardoor allerlei historische bokkenfiguren uit het verleden ontsnapt waren. De kinderen werden gevraagd om deze figuren weer op te sporen. En zo gingen de kinderen naar buiten de koude middag in op jacht naar de 'vossen'. Voor de organisatie, Joëlle van den Nouland en Lara Krooshof was het wel even spannend. Joëlle: "Je weet vooraf niet precies hoeveel kinderen er komen. Gelukkig hadden de Scouting en de JCV al toegezegd met veel kinderen te komen, maar ja, je moet maar afwachten hoeveel er uiteindelijk komen. Ruim 120 dus. Het is zo leuk om al die kinderen te zien die helemaal opgaan in het verhaal. Het was een hele klus, maar echt zo leuk om dit voor deze kinderen te organiseren." Na twee uur kwamen de kinderen met opgewonden verhalen en volle stempelkaarten weer terug waar ze getrakteerd werden op frietjes en drinken. Ook alle 'vossen' waren daar zodat de kinderen ze nog een keer goed konden bekijken en het toch nog goed afliep met het experiment van professor Bükkendorf.

Reünie

De vossenjacht maakt deel uit van de extra activiteiten die de Bokken dit jaar organiseren omdat de Bokkies 22 jaar bestaan. Op zaterdag 25 januari is er een reünie voor oud-Bokkies en oud jeugd- prinsen en prinsessen. Alle genodigden kunnen weer herinneringen ophalen en genieten van een hapje en drankje. 's Avonds gaat het dak eraf bij Cheers! Onder de titel 'Helemaal Hollands' treden Danny Froger en John de Bever op. Iedereen is van harte welkom om te toosten en te proosten op de Bokkies, te dansen en te sjansen. Kaarten voor het feest zijn voor 12,50 euro aan de deur te koop of via www.cvdebokken.nl. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>