Logo deteylinger.nl
Het 'oude' zeemanskoor Overal zingt tijdens Veteranendag. | Foto: archief
Het 'oude' zeemanskoor Overal zingt tijdens Veteranendag. | Foto: archief (Foto: Piet van Kampen)
Sassenheim

Zeemanskoor 'Overal' gaat tweede leven in

  Verenigingen

Sassenheim • Het zou vergeleken kunnen worden met een bedrijf dat failliet wordt verklaard maar waarna er soms een doorstart volgt. Zeemanskoor Overal werd op 31 december van het vorig jaar officieel opgeheven, maar een aantal leden zijn inmiddels weer enthousiast bezig met de oprichting van een nieuw koor. Een muzikale doorstart dus.

Door Piet van Kampen

Voorzitter Henny Langenberg, secretaris Gerard Mens en muzikaal leider John Manuputty is een drietal dat behoort tot een aantal leden dat vanuit het opgeheven koor weer voor een nieuwe toekomst gaat. "Het is moeilijk om te stoppen,"geeft Gerard Mens aan. "Voor de meesten is repeteren en optreden heerlijk om er even uit te gaan," weet hij uit eigen ervaring en van zijn collega's. Na jarenlange bekendheid en vele optredens mag zoiets eigenlijk niet verloren gaan. Waarom werd het koor dan toch opgeheven? Het is de tand des tijds. Vergrijzing en verminderde gezondheid en geen nieuwe aanwas waren de belangrijkste factoren voor het nemen van deze moeilijke stap. "Het was voor velen wel een emotionele beslissing," zijn de drie mannen eensgezind.

Nieuw elan

Het muzikale combo is in tact gebleven en een aantal leden vormen inmiddels een groep van negentien man die al weer druk aan het repeteren is in het clubhuis van Postduivenvereniging De Blauwband. "We kunnen nog nieuwe enthousiaste leden gebruiken die het koor tot 28 aanvullen," doet Langenberg bij deze een oproep. "Inmiddels zijn er al weer vier optredens geboekt en wij hopen er in Sassenheim bij het Bloemencorso zoals vanouds ook weer bij te zijn. We zijn met de gemeente hierover in bespreking," vertelt de secretaris met een hoopvolle ondertoon. "Er zijn ook positieve geluiden vernomen van mensen die gehoord hebben dat wij weer verder gaan. Ook is er vanuit de media belangstelling zowel van Omroep West al BO, de omroep van de Bollenstreek" vervolgt hij. Klinkt allemaal als muziek in de oren. Omroep West heeft inmiddels al opnames gemaakt. Met nieuw elan wordt er dus gewerkt aan het nieuwe koor. Het is nog even in het midden of de zangers onder de zelfde naam doorgaan en ook wordt er intern nog nagedacht over het eventueel aan te schaffen van nieuwe uniformen. Vast staat in ieder geval dat het koor een tweede leven is begonnen. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. "Maar de oude kwaliteit is gebleven," lacht het drietal dat het weer helemaal ziet zitten, dat zingen en musiceren. Alsof het nooit is weg geweest.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via gerard.mens@ziggo.nl of ihdekooker52@gmail.com.

Meer berichten