Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Polonaise in de Pancratiuskerk

  Verenigingen

Sassenheim •  Een week voordat het carnaval los barst, maken ze er een feest van in de Pancratiuskerk. Op zondag 16 februari was de jaarlijkse carnavalsviering.

Veel kinderen waren verkleed en carnavalsvereniging de Saksen was goed vertegenwoordigd. Het thema van deze gezinsmis was 'Alles op zijn tijd'. Onder toeziend oog van Prins Martinus, prinses Meike, adjudant Wessel en de pages Lilly en Noah jeugdprins Bas en adjudant Jesse maakte pastor Owel er een feestelijke viering van. Het kinderkoor Vivo zorgde voor vrolijke zang en de Flierfluiters maakte er een echt carnavalsfeest van. Aan het einde van viering nodigde pastor Owel de Prins en Prinses uit om voorop te gaan in de polonaise. Een lange stoet ging er onder meeslepende muziek van de Flierefluiters door de kerk heen. Na afloop brachten De Saksen bloemetjes langs bij Sassenheimers die wel een vrolijk gebaar kunnen gebruiken.

Optochten

Op vrijdag 21 februari krijgen de prinsenparen de sleutels in handen van het Bokkendorp en Saksenrijk. De optochten zijn op zaterdag 22 februari; om 13.00 uur in Sassenheim en om 14.00 uur in Voorhout. op zondag 23 februari om 10.00 uur is de carnavalsmis in de Bartholomeuskerk in Voorhout.

Meer berichten