Logo deteylinger.nl
De badhokjes bij het zwembad bij de B.N.S in 1964.
De badhokjes bij het zwembad bij de B.N.S in 1964. (Foto: pr.)
Voorhout

Laatste weken expo over Columbiaan

  Verenigingen

Voorhout • Zwemvereniging de Columbiaan is opgericht in 1969. Voor wie altijd heeft willen weten hoe de Voorhoutse zwemvereniging vijftig jaar geleden is ontstaan en hoe de vereniging de afgelopen jaren is veranderd, organiseert de Historische Kring Voorhout momenteel een bijzondere tentoonstelling; "Sprong in het diepe. Een halve eeuw de Columbiaan". Op zaterdag 29 februari is de expositie voor de laatste keer te bezoeken.

De opening van de expositie was afgelopen september op de landelijke Open Monumentendag. Vele bezoekers hebben afgelopen maanden de expositie bezocht, er zijn leuke reacties achtergelaten in het gastenboek. Naast de vele bijzondere bekers en trofeeën liggen er medailles, foto's, documenten en bijzondere voorwerpen in het Kenniscentrum van de HKV. Daaronder valt bijvoorbeeld de "Denemarken-beer", een gevulde sporttas en een van de eerste zwemdiploma's. De paspoppen dragen clubkleding en er hangen vrolijke fotocollages. De complete serie met clubbladen ligt ter inzage.

Tot 29 februari

De expositie is nog te bewonderen op woensdag 19 februari en 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag 29 februari van 10.30 tot 12.30 uur is de tentoonstelling voor de laatste keer geopend. Het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout ligt aan de Bonekruidstraat 13. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Meer berichten