Commissaris van de Koning Jaap Smit (geheel links) toost met de bestuursleden van de KWV De Kaag op het gerenoveerde sociëteitsgebouw.
Commissaris van de Koning Jaap Smit (geheel links) toost met de bestuursleden van de KWV De Kaag op het gerenoveerde sociëteitsgebouw. Foto: PR

Commissaris van de Koning Jaap Smit heropent gerenoveerde Kaagsociëteit

Verenigingen Warmond

Warmond • Op sobere wijze is op vrijdag 24 april de gerenoveerde Kaagsociëteit heropend, het verenigingsgebouw van de dit jaar 110 jaar bestaande Koninklijke Watersportvereniging De Kaag.

De Commissaris van de Koning Drs. Jaap Smit onthulde onder toeziend oog van de betrokken bestuursleden een plaquette als blijvend aandenken aan deze bijzondere gebeurtenis.

Metamorfose

Het monumentale pand onderging afgelopen winter een ware metamorfose. Het pand werd binnen de bestaande contouren opnieuw ingedeeld, alle installaties werden vervangen en zo mogelijk verduurzaamd. Het resultaat is prachtig geworden. Een separate toiletgroep voor het horeca gedeelte en moderne faciliteiten voor de leden en passanten van KWV De Kaag.

Toekomst

Het buiten terrein werd uitgebreid om meer zwaardboten op de wal te kunnen stallen. "Na de verbouwing is KWV De Kaag klaar voor de toekomst!", aldus een trotse voorzitter Max Blom. Nu hopen op een snelle verlichting van de coronamaatregelen zodat iedereen van dit prachtige gebouw kan genieten.

Klik hier voor een film van de heropening.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant