Afbeelding
Foto: pr./Arjen Vervoort

Ook volwassenen rijden eerste meters op Warmondse skeelerbaan

Verenigingen Warmond

Warmond • De volwassen leden van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) hebben gisteravond voor het eerst een skeelertraining gevolgd op de nieuwe skeelerbaan. Met de versoepeling van de coronabeperkingen, maar nog steeds afstand houdend, konden twintig WIJC-leden de wieltjes onderbinden en het nieuwe asfalt proeven.

De volwassen recreanten begonnen maandagavond om 19.45 uur aan hun eerste training. Dit was een kwartier later dan bij de allereerste plannen voor het skeelerseizoen gepland was. Dit had alles te maken met het door de WIJC gehanteerde buitensportprotocol. Om contact tussen de jeugd die hun training om 19.30 uur afsluit en de volwassenen zoveel mogelijk te scheiden begint die laatste groep een kwartier later en komt via een andere ingang dan de jeugd binnen op de skeelerbaan.

Tien nieuwe gezichten volgen proefles

Een week eerder waren de jeugdleden tot 13 jaar de eersten die hun skeelertraining op de baan in de Veerpolder volgden. Deze week mochten zij alweer voor een tweede keer aan de slag. Daarbij kregen zij gezelschap van tien nieuwe gezichten die gebruik maakten van de mogelijkheid tot drie proeflessen bij de WIJC. Jongeren onder de 13 jaar die de nieuwe skeelerbaan willen proberen en willen proeven aan het skeeleren kunnen gebruik maken van drie proeflessen. Aanmelden hiervoor kan per mail op tc@wijc.nl.

Ook woensdag skeelertraining voor senioren

Na de eerste training maandagavond zal ook woensdagavond weer een training zijn voor senioren recreanten. Van 19.30 tot 21.00 uur kan er dan onder leiding van trainers gereden worden op de Warmondse skeelerbaan. De skeelerbaan blijft alleen open voor georganiseerde trainingen, dus alleen op de onderstaande uren mag er onder begeleiding van de trainers van de Warmondse IJs- en Skeelerclub getraind worden op de skeelerbaan. Naast deze trainingsuren blijft de baan voorlopig nog even gesloten voor het publiek.

Op WIJC.nl kan nog ingeschreven worden voor trainingen op de nieuwe baan in de Veerpolder tegen de Leidse Merenwijk.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant