Patrick Norman de Ridder, Manon Verbaan, Scott Engelen en Ria Eijck.
Patrick Norman de Ridder, Manon Verbaan, Scott Engelen en Ria Eijck. Foto: pr.

Cheque van Jacoba van Beierenfonds voor 'Theatertour op afstand'

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Om een steentje bij te dragen in deze moeilijke tijd, heeft Theaterschool Teylingen een gratis optreden samengesteld om met name mensen die wonen en werken in zorginstellingen in de Duin- en Bollenstreek en Leiden en omgeving een hart onder de riem te steken. Met een mooie financiële bijdrage spreekt het Jacoba van Beierenfonds Teylingen zijn waardering uit.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij de missie van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen: de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving verbeteren in de gemeente Teylingen. 

Hart onder de riem

Kort na het uitbreken van de coronacrisis kreeg Theaterschool Teylingen de vraag of zij een optreden zou kunnen verzorgen om de bewoners en medewerkers van verzorgingshuis St. Jeroen een hart onder de riem te steken. Dit idee paste goed bij de doelstelling van de Stichting: theater laagdrempelig toegankelijk maken voor deelnemers en publiek. Binnen een week creëerde Patrick Norman de Ridder, het creatieve brein van de theaterschool, samen met twee ervaren leerlingen, Manon Verbaan en Scott Engelen, een geheel nieuwe gevarieerde voorstelling met de naam “Ik Heb je Lief”. 

Na het eerste optreden op 25 maart nam het project al snel een grote vlucht. De behoefte aan een beetje afleiding bleek heel groot. Inmiddels zijn er ruim 40 voorstellingen gespeeld, waarvan de helft in de gemeente Teylingen. En er staan al meer dan 20 voorstellingen in de planning. Het eind is zeker nog niet in zicht. De reacties zijn ontroerend, enthousiast en hartverwarmend.

Support

Het project wordt sociaal-maatschappelijk breed gedragen en dat is een geweldige ervaring. Lokale ondernemers leveren fantastische support in de vorm van vervoer, internetverbinding, visuele reclame en andere materialen. Het Jacoba van Beierenfonds behartigt met deze donatie veel optredens binnen de gemeente Teylingen. Veel aanvragen komen ook vanuit omliggende gemeenten. Van Leiden, Wassenaar, Oegstgeest tot aan Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom en Nieuw Vennep. Het is daarom heel fijn dat ook Fonds 1818 en Zorg en Zekerheid hebben toegezegd dit project te ondersteunen. Theaterschool Teylingen zal met hun donaties 'Theatertour op afstand' zo lang mogelijk in de lucht proberen te houden, zolang er vraag naar is en de coronamaatregelen dit toestaan. Gezien de reeds geplande optredens en de nog steeds binnenkomende nieuwe verzoeken zullen we naar verwachting nog zeker enkele maanden met het project aan de slag zijn.

'Halsoverkop'

Patrick, Manon en Scott hebben, naast alle optredens, ook al weer een nieuw programma gemaakt, met de titel “Halsoverkop”. Op aanvraag en voor zover er praktisch mogelijkheden zijn, is Stichting Theaterschool Teylingen graag bereid om meer voorstellingen te geven. Mocht u interesse hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar info@theaterschoolteylingen.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant