Afbeelding
Foto: pr./Arjen Vervoort

Succesvolle eerste skeelerwedstrijd bij Warmondse IJsclub

Verenigingen Warmond

Warmond • Op de nieuwe skeelerbaan is vrijdagavond 17 juli voor het eerst een skeelerwedstrijd gereden. De Jan van der Hoorn Jeugd Inline-Skate Competitie was in de Veerpolder te gast voor de tweede wedstrijd in hun competitie op vijf banen. 

Het programma werd geopend door meervoudig Nederlands Kampioene Moniek Klijnstra die een 100 meter reed. Hierbij reed ze met een tijd van 10.48 onder het Nederlands record. De tijd zal echter niet tellen omdat hij als demonstratie niet in een officiële wedstrijd is gereden en de tijd handgeklokt was. 

Jeugd

Na het spectaculaire openingsrit was het de beurt aan de jeugd om hun 100 meter te rijden. Elke deelnemer kwam daarbij twee keer in actie. Daarna stond er een seriewedstrijd over 200 meter voor de jongsten en 400 meter voor de oudere jeugd op het programma. Bij deze series gingen telkens de snelsten van vier of vijf starters door naar een volgende ronden om uiteindelijk in de finale de ereplaatsen te verdelen.

Record

In totaal stonden er in het zonnige weer 97 skeeleraars aan de start. Daarvan waren er 17 afkomstig van de Warmondse IJs- en Skeelerclub. Het deelnemersaantal was een record voor de competitie. Nog nooit hadden zoveel enthousiaste jongelingen meegedaan aan een van de competitiewedstrijden. 

Goede resultaten

Op sportief vlak werd er ook gepresteerd door de WIJC’ers. Genevieve Jongsma won bij de meisjes pupillen 4 allebei de onderdelen. Wout Bakker won een van de 100 meter sprints bij de jongens pupillen 2. Ook Vincent Meulmeester (2e op de seriewedstrijden en 3e op een 100 meter sprint bij de jongens pupillen 3), Stijn Vergeer (3e op een 100 meter sprint voor jongens pupillen 2) en Stefanie Koot (2e op de seriewedstrijden en 3e op een 100 meter sprint bij de dames kadetten) waren goed voor een podiumplaats op een afstand. 

Na de zomervakantie gaat op 28 augustus de Jan van der Hoorn Jeugd Inline-Skate Competitie verder met wedstrijden in achtereenvolgend Leiderdorp, Zwanenburg en Lisserbroek. 

Dagklassement WIJC-leden

Kadetten Dames (13 en 14 jaar):

3. Stefanie Koot

5. Jull Kampschreur

Kadetten Heren (13 en 14 jaar):

10. Kyenno Fredrikze

Pupillen Meisjes 1 (11 en 12 jaar):
10. Renske Ansink

12. Karlien Lippits

Pupillen Jongens 1 (11 en 12 jaar):

9. Tom de Louwere

10. Arthur Pool

Pupillen Meisjes 2 (9 en 10 jaar):

8. Anna Meulmeester

11. Nieke de Louwere

Pupillen Jongens 2 (9 en 10 jaar):

3. Stijn Vergeer

4. Wout Bakker

6. Viggo Pool

9. Jorrit van Evert

Pupillen Meisjes 3 (7 en 8 jaar):

6. Kirsten van Evert

9. Tessa van Egmond

Pupillen Jongens 3 (7 en 8 jaar):

3. Vincent Meulmeester

Pupillen Meisjes 4 (jonger dan 7 jaar):

1. Genevieve Jongsma

Afbeelding
Stijn Vergeer in actie.

Uit de krant