Een concert in de tuin aan ht Oosteinde.
Een concert in de tuin aan ht Oosteinde. Foto: pr./Henk Keijzer

Harmonie St. Matthias sluit seizoen af met klein buitenoptreden

Verenigingen Warmond

Warmond • Bij harmonie St. Matthias hebben de muzikanten niet stil gezeten na de lockdown. Al snel werden er digitale repetities opgestart, aangevuld met speciale lesbrieven waarin verdieping in de muziek-theorie werd aangeboden. Een mooi initiatief van dirigent Patricia Kerkdijk.

Vanaf 22 juni kon er weer buiten gerepeteerd worden; de jeugd op het schoolplein van de Buitenplaats en de harmonie op het terrein van mevrouw Heemskerk aan het Oosteinde. Heerlijk om weer samen muziek maken, al was het even wennen op 1,5 meter van elkaar.

Let it go

Om het seizoen af te sluiten, werd bedacht om de stukken die samen met de jeugd waren ingestudeerd voor het Lenteconcert in april, te laten horen aan de ouders van de jeugdleden. Een mini-concert in de open lucht en zo geschiedde. Maandag 20 juli zat er een orkest van 30 leden klaar op het grasveld keurig op anderhalve meter van elkaar. Onder leiding van Patricia Kerkdijk klonk de Universal Band Collection (5 delen), Let it go (uit Frozen) en Queenspark Melody. Daarna was het tijd om Patricia te bedanken voor dit idee én haar extra inspanningen in corona-tijd en mevrouw Heemskerk voor de gastvrijheid en zes maandagen repetities aanhoren. Na de overhandiging van bloemen en een attentie klonk de toegift 'Leef' van André Hazes over de Warmondse velden.

De ouders en het vaste clubje toehoorders hebben genoten van dit bijzondere optreden. De jeugdleden zullen zich nu blijvend voegen in het harmonie-orkest. Het orkest heeft nu een kopersectie van vier trompetten, drie trombones, drie euphinia, een hoorn en zes saxofoons. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant