Logo deteylinger.nl
Cyara Molenkamp, speelster van Foreholte JO8-4, mag de twee nieuwe velden openen.
Cyara Molenkamp, speelster van Foreholte JO8-4, mag de twee nieuwe velden openen. (Foto: pr.)
Voorhout

Foreholte neemt vernieuwde velden in gebruik

  Verenigingen

Voorhout • Cyara Molenkamp, speelster van Foreholte JO 7, mocht op woensdag 23 september de officiële handeling verrichten bij de heropening van de velden 3 en 4 van voetbalvereniging Foreholte.

Aan de opening gingen maanden van voorbereidingen vooraf. Voorzitter Rogier Hoeijmans benadrukte in zijn openingswoord dat door de goede samenwerking en verstandhouding met de gemeente deze realisatie versneld tot uitvoer kon komen. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn: een tweetal hypermoderne velden waarmee Foreholte weer jaren mee vooruit kan voor trainingen en wedstrijden. Vervolgens richtte hij zijn speciale dank aan wethouder Van Kempen, Hajo van der Harst alsmede de commissie Welzijn van de gemeente en aanvullend de betrokken partners Antea, Newea, Stichting Exploitatie Foranholte en Patrick van Wieringen. 

Zelfwerkzaamheid

Als laatste stond Hoeijmans stil bij de vrijwilligers Hans van den Nouland en Jan Schrama die door middel van zelfwerkzaamheid een groot deel van de zorgplichtmaatregelen hebben aangebracht en sloot af met dezelfde woorden als in de gemeenteraad van 10 februari “Foreholte is en blijft welzijnsfactor nummer een”. 

In gesprek blijven

Aansluitend nam Hajo van der Harst het woord over en bevestigde de goede samenwerking tussen de gemeente en Foreholte en omschreef het proces van de afgelopen maanden. Wat begon bij aanvang met een SBR rubbergranulaat veld en eindigde met een TPE infill veld wat door de gemeenteraad goedgekeurd diende te worden. Van der Harst gaf ook direct aan dat we nog niet van elkaar af waren en dat we in gesprek blijven over de realisatie van het project “In de Geest van Els”. 

Duurzaam sportpark

Als laatst was het de beurt aan bestuurslid facilitaire zaken Tjeerd Steendam die sporttechnisch aangaf dat het nieuwe veld van het hoogste niveau is om op te sporten en dat het voldoet aan de meest recentste normen van NOCNSF. Tevens is de planning dat op korte termijn de verlichting wordt vervangen voor LED verlichting en dat de zorgplichtmaatregelingen doorgevoerd worden voor alle velden. Op deze wijze investeert de vereniging in een duurzaam sportpark. 

Na de opening van de velden door Cyara was er uiteraard ruimte om met elkaar nog even de toekomstplannen uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje onder de beperkende richtlijnen van de COVID- maatregelen. 

Clinic

Foreholte vierde de heropening met een clinic voor de jeugdleden tot 12 jaar. Meer dan 200 kinderen hebben een feestelijke middag beleefd en ontvingen een echt certificaat van hun deelname.

Meer berichten