Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr.</p>

| Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Ook Historische Kring vraagt leden om mee te doen met Rabo Clubsupport

  Verenigingen

Voorhout • De Rabobank Bollenstreek is een coöperatie zonder aandeelhouders, maar wel met leden. Die leden denken mee, onder meer over het besteden van de winst. De bank heeft de gewoonte om een deel van haar financiële resultaat terug te geven aan de gemeenschap in de regio waar ze actief is. Ook dit jaar is er weer de actie Rabo Clubsupport. 

Daarvoor hebben verenigingen in de Bollenstreek de mogelijkheid gekregen zich in te schrijven. Vervolgens kunnen de RABO-leden van 5 tot 25 oktober besluiten op welke lokale en regionale verenigingen ze hun stem uit willen brengen. Afhankelijk van het aantal verkregen stemmen krijgen de verenigingen vervolgens een gedeelte van de beschikbare som geld.

Genealogie

De Historische Kring Voorhout (HKV) neemt al langer deel aan deze actie. Met de verkregen bedragen zijn onder andere verbeteringen van het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat gerealiseerd. Deze keer vraagt de HKV om een bijdrage voor de recent opgerichte commissie genealogie.

Alle bewoners in kaart brengen

De geschiedenis van Voorhout is zichtbaar in gebouwde en ongebouwde erfgoederen. Maar de geschiedenis werd gemaakt door de bewoners. Door personen en families die soms generaties lang Voorhout bevolkten, maar soms ook mensen die maar een korte periode hier verbleven. Zoals geestelijke leiders als pastoors, kapelaans en predikanten die relatief kort ter plaatse zijn, maar wel hun stempel op de gemeenschap hebben gedrukt. 

Omvangrijke klus

De commissie genealogie veronderstelt dat er 75.000 tot 100.000 personen met ouders, broers en zusters en waar relevant, met nageslacht in kaart gebracht zullen moeten worden, Dat is heel ambitieus en een geweldig omvangrijke klus. Maar ook buitengewoon interessant om zo Voorhout echt in kaart te brengen. Voor de commissie genealogie is zowel een computer als opslagcapaciteit voor data nodig om deze taak uit te voeren. HKV vraagt daarom Rabobank-leden om hen een stem te geven. De details voor alle deelnemende verenigingen staan op de website van de bank. 

Meer berichten