De tassen met verse maaltijden worden uitgedeeld.
De tassen met verse maaltijden worden uitgedeeld. Foto: pr.

Zonnebloemers gaan thuis uiteten

Verenigingen Warmond

Warmond • De 42 maaltijdpakketten stonden op dinsdag 6 oktober klaar om uitgedeeld te worden aan de deelnemers van de Zonnebloem.

Het uitdelen van bezorgmaaltijden is een vervolg op een eerdere actie uit het voorjaar van dit jaar. Toen de pandemie zich aandiende was het voor de deelnemers van de Zonnebloem onmogelijk om met elkaar te dineren in Grand Café De Oude School. De restauranthouder bood spontaan aan eenmalig een gratis maaltijd te verzorgen voor de Zonnebloem. Dit initiatief is zó goed bevallen, dat de vrijwilligers van de Zonnebloem dit zelf al een paar keer hebben herhaald. Tegen een kleine bedrag, waar de Zonnebloem nog iets bijlegt kunnen de deelnemers zich inschrijven op een hoofdgerecht met een toetje.
Het restaurant zorgt voor een heerlijke maaltijd verpakt in warmhouddozen. De vrijwilligers brengen de maaltijden vervolgens met elkaar rond. Daarbij maken zij een kort praatje aan de deur, waarbij zij kunnen informeren of het goed gaat met hun vaste deelnemers. Het contact dat hierdoor wordt onderhouden is belangrijk omdat er nu voor de Zonnebloemdeelnemers weinig andere uitjes mogelijk zijn.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant