Zeven deelnemers behalen hun zwemvaardigheidsdiploma's.
Zeven deelnemers behalen hun zwemvaardigheidsdiploma's. Foto: pr./Leonie van Gent

Zeven diploma’s zwemvaardigheid bij de Columbiaan

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Na het ABC-diploma kunnen kinderen ook nog op voor hun zwemvaardigheid. Op zaterdagmiddag 3 oktober was bij zwemvereniging de Columbiaan het eerste afzwem-moment na de zomerstop voor deze groep. Zeven kinderen behaalden het 1e, 2e of 3e zwemvaardigheids-diploma. 

Deze zeven zwemvaardigheidsdiploma’s zijn belangrijke diploma’s voor de zwemvereniging. Deze kinderen zijn na de ABC-diploma’s door blijven zwemmen op recreatief niveau.

Fiona van Dijk en Zoë van ‘t Land behaalden hun eerste zwemvaardigheidsdiploma, Rick Bax en Stijn Koomen behaalden het tweede zwemvaardigheidsdiploma. Jamie Floor, Klara Rus en Noor de Jong behaalden hun derde diploma. Bij deze diploma’s worden balvaardigheid en snorkelduiken getoetst. Maar ook bijvoorbeeld een gehurkte salto achterover, het wrikken, schredesprong, ongelijk watertrappen, een gehurkte draai, de zijslag, hoekduik en de zeemansslag.

Door de corona en de bijbehorende maatregelen ging het afzwemmen gelukkig wel door, maar op een andere manier. Het afzwemmen was zonder grootouders en andere belangstellenden aan de badrand, maar gelukkig wel met een één ouder. 

Bij de Columbiaan is het vijfde diploma het laatste diploma wat behaald kan worden. Zo kunnen kinderen ongeveer tot hun achttiende jaar door blijven zwemmen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant