Logo deteylinger.nl
Acteurs Benjamin Jas (uit de voorstelling Joseph)  en Chiara van Beek (Eliza Doolittle, My Fair Lady) ontvangen de cheque van 1.500 euro.
Acteurs Benjamin Jas (uit de voorstelling Joseph) en Chiara van Beek (Eliza Doolittle, My Fair Lady) ontvangen de cheque van 1.500 euro. (Foto: pr.)
Voorhout

Theaterschool Teylingen blijft optreden, mede dankzij de hulp van Kringloop Herenstraat 63

  Verenigingen

Voohrout • Ook Theaterschool Teylingen heeft het zwaar in de coronatijd. Kringloop Herenstraat 63 uit Voorhout helpt hen graag door het doneren van headsets. 

Alle culturele organisaties, verenigingen en stichtingen maken zware tijden door. Theaterschool Teylingen is daarop geen uitzondering. Maar ze laten zich niet uit het veld slaan en hebben zo creatief en flexibel mogelijk geprobeerd in te spelen op het coronavirus en de overheidsmaatregelen. Van maart tot augustus heeft de theaterschool 80 voorstellingen op afstand gegeven voor bewoners en medewerkers van lokale verzorgingstehuizen. 

Natuurlijk is er altijd geld nodig om een mooie voorstelling te kunnen neerzetten. Door de beperkingen van het mogen ontvangen van publiek bij de voorstellingen, lopen de inkomsten flink terug. Daarom zoekt de stichting Theaterschool Teylingen naar kostenbesparende mogelijkheden. En daarvoor klopten zij aan bij Kringloop Herenstraat 63.

Aanschaffen in plaats van huren

Kringloop Herenstraat 63 Voorhout wil graag bijdragen aan het uitdragen van cultuur en begreep het enthousiasme van de 70 ‘theaterdieren’ die bij de theaterschool hard werken naar het einddoel: het geven van een mooie theatervoorstelling. Voor deze voorstellingen worden draadloze headsets gebruikt, microfoons die aan het hoofd van de acteurs worden bevestigd. De school huurt deze headsets, wat een grote kostenpost is die bij elke voorstelling weer terugkomt. Het zelf aanschaffen van deze apparatuur zou deze onkosten flink terugbrengen. En daar willen de vrijwilligers van Kringloop Herenstraat 63 zeker aan bijdragen. 

Cheque van 1.500 euro

Jos Alkemade en Peter Luijten van de kringloop ontvingen Annemieke van der Ploeg en Patrick Norman de Ridder, vergezeld door twee jeugdige acteurs Benjamin Jas en Chiara van Beek van de theaterschool in de winkel op de Herenstraat. Op gepaste afstand werd - onder het genot van een kopje koffie - de cheque van 1500 euro overhandigd. 

Donatie aanvragen

Ook een aanvraag doen voor uw vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout. In dit verzoek kunt u aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet uw contactgegevens te vermelden. De vrijwilligers van de winkel bekijken welke aanvragen in aanmerking komen voor een gift. 

Meer berichten