Saskia Haast voorzitter Ladies’ Circle Voorhout en Nancy Haanappel.
Saskia Haast voorzitter Ladies’ Circle Voorhout en Nancy Haanappel. Foto: pr.

Ladies’ Circle Voorhout schenkt mooi bedrag aan Ronald McDonald Huis

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Al vele jaren zet Ladies’ Circle Voorhout zich in voor het Ronald McDonald Huis Leiden. Zij konden onlangs een cheque van 2.446 euro overhandigen.

Vóór de huidige corona-maatregelen werd er door Ladies’ Circle één keer per maand gekookt voor de gasten en organiseerde de club ieder jaar minimaal één grote sponsoractiviteit ten bate van het Huis. Met de opbrengst sponsort de Circle een gastenkamer in het Huis.

Nadat het nieuwe plan voor een gezellig familie BBQ festival moest worden geannuleerd, zetten de Ladies zich in voor een benefietavond om alsnog een mooi bedrag voor het Ronald McDonald Huis op te halen. Helaas konden deze plannen uiteindelijk ook niet doorgaan.

Steun van gasten en sponsoren

Gevraagd werd aan sponsoren en gasten of zij het geld van de gekochte kaarten en sponsoring alsnog als donatie aan het Huis wilden geven. De Circle hoopte zo toch nog een klein bedrag te kunnen doneren. Gelukkig gaf het overgrote deel van de sponsoren aan het sponsorbedrag graag aan het Huis te doneren en ook veel van de gekochte kaarten mochten als donatie geschonken worden. En zo kon Ladies’ Circle Voorhout zónder feest toch het geweldige bedrag van 2.446 euro overhandigen. Daarbij brachten zij ook een traktatie mee voor gasten en vrijwilligers. Nancy Haanappel, manager van het Ronald McDonald Huis kon niet geloven dat in deze tijden zoveel mensen zo gul het Huis wilden steunen.

Serviceclub

Ladies’ Circle Voorhout is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar uit Voorhout en omgeving. Onder het motto Vriendschap en Service zetten zij zich in voor ondersteuning van goede doelen. Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten. Ook belangstelling om je netwerk te vergroten en je vriendenkring uit te breiden, kijk voor meer informatie op: lc44.ladiescircle.nl. 

Ronald McDonald Huis Leiden

Het Ronald McDonald Huis biedt al bijna 30 jaar ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen een ´Thuis ver van Huis´. Een plek, op loopafstand van het LUMC, waar ouders en familieleden in een huiselijke omgeving kunnen logeren tijdens de opname van hun kind. Ze krijgen geen overheidssubsidies en is voor de exploitatie volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, scholen, clubs en verenigingen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant