Afbeelding
Foto: pr./Leonie van Gent

Afzwemmen in coronatijd bij de Columbiaan

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout had op zaterdag 28 november het tweede afzwem-moment in de coronaperiode. Voorhout is drie A-diploma’s, negen B-diploma’s en twaalf C-diploma’s rijker. 

Ondanks de huidige maatregelen ging het afzwemmen gelukkig wel door, maar op een andere manier. Het afzwemmen was zonder ouders, grootouders en andere belangstellenden aan de badrand. Totaal waren er 24 geslaagden, dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat ieder kind veel persoonlijke aandacht krijgt.

Tijdens deze drie afzwemseries werden de lesgevers ook beoordeeld. Een consulente van de “Nationale raad van Zwemveiligheid” kwam controleren of de Voorhoutse lesgevers de lessen aanbieden volgens de laatste zwemnormen. Deze consulente benadrukte nogmaals dat zwemdiploma A staat voor aanleren, de B is van Beter en de C is van Compleet. De lesgevers voegden toe dat het C-diploma het leukste zwemdiploma is. De kinderen kregen buiten hun diploma overhandigd uit handen van zwemjuf Ingrid, zo konden de ouders gelukkig nog een klein beetje meegenieten.

Geslaagden

Voor het A-diploma slaagden; Cas, Yafet en Rahma.

Voor het B-diploma slaagden; Feline, Thara-Aliya, Mohammed, Anaz, Pien, Boaz, Jurre, Hannah en Nina.

De lesgevers zijn zeer trots op; Yonatan, Julia, Eefje, Cyara, Rudie, Joppe, Nina, Annabel, Cas-Joost, Feben, Joseph en Johnny. Zij maakten met dit C-diploma hun zwem-ABC compleet. Deze kinderen kunnen gaan genieten van een leven vol veilig zwemplezier.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant