Met een cheque van 1.500 euro kan de Warmondse IJsclub de werkzaamheden rond de nieuwe skeelerbaan afronden. | Foto: pr.
Met een cheque van 1.500 euro kan de Warmondse IJsclub de werkzaamheden rond de nieuwe skeelerbaan afronden. | Foto: pr. Foto: pr.

Kringloop Herenstraat 63 doneert voor skeelerbaan WIJC

Verenigingen Warmond

Warmond • Na jaren van plannen maken, procedures voeren lag daar eindelijk ‘de droom’: een schitterende eigen skeelerbaan in de Veerpolder, stil en alleen. In de eerste lockdown was iedereen heerlijk buiten aan het sporten en vooral aan het skeeleren, overal, maar niet op onze skeelerbaan.

De geplande grootste opening op 4 april kon niet doorgaan. Pas in mei mocht de baan onder strikte voorwaarden open. Eerst voor de kinderen, daarna de oudere junioren en later konden de volwassen komen trainen. Ja alleen trainen mocht, maar “vrij rijden” nog niet.

Ondanks dat afgelopen zomer voor ons gevoel een groot succes was met binnen de normen veel kinderen en jeugd op de baan, vielen de uiteindelijke inkomsten tegen. Omdat een deel van het seizoen niet gereden kon worden, werd een korting op de abonnementskosten gegeven. Tevens viel het aantal sporters die, toen het eenmaal was toegestaan, vrij wilden gaan skeeleren toch tegen. Er mochten ook geen clinics gegeven worden met grotere groepen. Al met al sportief een groot succes, maar financieel kunnen ze zeker hulp gebruiken. Daarom is de Warmondse IJs- en Skeelerclub blij met de prachtige donatie van 1.500 euro door de Stichting Kringloop Herenstraat 63 uit Voorhout. Door de donatie kan een aantal werkzaamheden rond de baan toch worden afgerond. Ook koopt de club skeelers aan om de jongste jeugd en de scholen kennis te laten maken met deze sport.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant