Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Veteranen Search Team ontvangt donatie van Kringloop Herenstraat 63

  Verenigingen

Voorhout • De kringloopwinkel in Voorhout doneert aan allerlei goede doelen en stichtingen die zich inzetten voor inwoners uit de gemeente Teylingen (en aanliggende gemeentes). Deze keer heel bijzondere EHBO-rugzakken, aan het Veteranen Search Team, afdeling Teylingen. 

In november schreef Rinus Schreuder een brief aan de kringloopwinkel. Rinus is vrijwilliger bij het Veteranen Search Team, een landelijke organisatie die met hulp van veteranen, (oud-) militairen en -politiebeambten zeer effectief zoeken naar vermiste personen. Op verzoek van de politie nemen zij deel aan zoekacties, die meestal plaatsvinden in moeilijk begaanbaar- of onbekend terrein. De vrijwilligers worden voor dit belangrijke werk intensief getraind.

EHBO-hulptassen

Het Veteranen Search Team is een stichting die deels wordt ondersteund door de overheid, maar een aantal zaken zelf moet bekostigen. Eén van de belangrijke hulpmiddelen zijn EHBO-rugtassen. Dat zijn hulpverlenerstassen, die gevuld zijn met allerhande medische- en veiligheidsmiddelen. 

“Bij calamiteiten in het veld hebben wij dergelijke EHBO-spullen hard nodig”, vertelt Rinus. “Het gaat om een volwaardige EHBO-uitrusting. Momenteel zijn onze tassen helaas niet compleet en voldoen niet aan de huidige richtlijnen en wat wij noodzakelijk achten om een optimale veilige en behulpzame inzet te kunnen doen.”

Afgelopen zaterdag kwam Rinus met mede-veteraan en vrijwilliger Patrick naar de winkel in de Herenstraat om vijf nieuwe EHBO-tassen in ontvangst te nemen. Dat betrof een bedrag van 800 euro. Op gepaste corona-afstand werden de tassen door Cyp Straathof en Gerda Stekers aan de beide heren overhandigd. 

Donatie aanvragen

Ook een aanvraag doen voor uw vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout. In dit verzoek kunt u aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet uw contactgegevens te vermelden. De vrijwilligers van de winkel bepalen gezamenlijk welke aanvragen in aanmerking komen voor een gift.

Kringloop tijdelijk dicht

Ook Kringloopwinkel Herenstraat 63 is vanwege de huidige maatregelen gesloten. Tot en met 19 januari blijven de deuren dicht. Daarna hopen de vrijwilligers snel weer open te mogen. 

Meer berichten