Logo deteylinger.nl
<p>Een massale uitreiking, zoals in 2017, is dit jaar niet mogelijk. | Foto: archief</p>

Een massale uitreiking, zoals in 2017, is dit jaar niet mogelijk. | Foto: archief

(Foto: Marieke Voorn)
Teylingen

Meerlandenfonds steunt acht clubs in Teylingen

  Verenigingen

Teylingen • De 2020 editie van het Meerlandenfonds kende geen feestelijk evenement, maar gelukkig wel veel verraste vrijwilligers. Wethouders van twaalf gemeenten gingen dit jaar op pad in de regio met een camera om een aantal verenigingen en stichtingen persoonlijk te verblijden met een cheque uit het fonds. Wethouder Heleen Hooij mocht de vrijwilligers van acht Teylingse verenigingen verrassen.

De cheques zijn uitgereikt aan Stichting R.K. Muziekcorps Sint Cecilia (600 euro), Stichting Theaterschool Teylingen (600 euro), Seniorenvereniging Teylingen (500 euro), Schooltuin Park Rusthoff (600 euro), Tennisvereniging Overbos (648 euro), Stichting Vrienden van het Overbosch (700 euro), Scouting Scojesa (395,50 euro) en Stichting J&J Consortium (500 euro).

Het bestuur van het fonds heeft dit jaar bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.

Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. Dit jaar 112 totaal.

Meer berichten