Logo deteylinger.nl
<p>Voorzitter Cor van Steijn houdt de deur open van de grote, vernieuwde Kleine Agnes. | Foto: PdB</p>

Voorzitter Cor van Steijn houdt de deur open van de grote, vernieuwde Kleine Agnes. | Foto: PdB

(Foto: Piet de Boer)
Voorhout

Kleine Agnes nu grote Agnes

  Verenigingen

Voorhout • Voorzitter Cor van Steijn houdt de deur gastvrij open. Het nieuw verenigingslokaal van Biljartvereniging Agnes is klaar, maar helaas nog wel gesloten in verband met het coronaregels. De accommodatie is sterk uitgebreid. Er is daardoor plaats voor meer activiteiten en voor nieuwe leden. ‘’Mannen boven de 55 jaar, maar ook vrouwen zijn van harte welkom’’, zegt Van Steijn.

Door Piet de Boer

We staan in de biljartzaal met vier tafels en een extra multifunctionele zaal voor andere sporten, spellen en het onderkomen voor schuttersvereniging Sint Hubertus. Bij de verbouwing was duurzaamheid prioriteit. Het gebouw met zonnepanelen is energiezuinig, goed geïsoleerd en heeft een gedegen ventilatiesysteem. ‘Bijna nul op de meter’ volgens Van Steijn, want de verwarming van de leistenen biljarttafels gebruikt veel stroom. Een absolute must voor een biljartvereniging.

120 leden

Biljartclub Agnes begon met permissie van de zusters Franciscanessen van Veghelin in Huize Agnes (1987). Na de sluiting eind 2005 verhuizen de 15 spelers medio 2006 via een tussenstop bij de Bolero naar de het verlaten, ietwat tochtige en vochtige ex-clubhuis van de plaatselijke voetbalvereniging en later handbalvereniging. Binnen waaide het net zo hard als buiten.

Na zes jaar volgde de eerste uitbreiding en een tweede biljart. Na weer zes jaar zijn er 80 biljarters en 40 jeu de boulers. De ruimte is opnieuw te krap. Door diverse fondsen, sponsors, de gemeente Teylingen en de inzet van vele vrijwilligers is het nieuwe pand mogelijk gemaakt.

Nieuwe sporten

“Biljarten blijft nummer één voor de vereniging”. Maar BV Agnes wil meer zijn. ‘’We zijn vooral een gezelligheidsvereniging. Iedereen is welkom. Ook vrouwen. Niet alleen voor jeu de boules, maar ook als biljarter.’’ Een verrijking voor de club. Om de drempel te verlagen en het spelplezier te verhogen kunnen biljartleden desgewenst les krijgen. Ook nieuwe sporten en spellen krijgen een kans, zoals koersbal. De speler rolt de koersbal , een soort ‘Edammer kaasje, zo dicht mogelijk naar een klein wit balletje (jack). Maar ook curling, boccia of een gezellig avondje ‘Keezen’ of gewoon klaverjassen staat op de wensenlijst. Het nieuwe gebouw moet vooral een ‘warme’ ontmoetingsplek zijn voor de leden.

Wie ook gezelligheid en ontspanning zoekt, kan informeren naar de mogelijkheden bij secretaris Wim van Kampen 0252-214992, wjvkampen@gmail.com.

Meer berichten