Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Dameskoor Pro Musica stopt na jaren vol zangplezier

  Verenigingen

Voorhout • Na 15 jaar stopt dameskoor Pro Musica uit Voorhout met zingen. Een keuze die voor de hand ligt en tegelijkertijd een belangrijk hoofdstuk voor vele Voorhoutse dames betekent. Dat de dames van het koor een hechte groep zijn geworden door de jaren heen staat als een paal boven water. Afgelopen zondag werden dan ook herinneringen opgehaald en de laatste noten met elkaar gezongen.

Iedere woensdagavond reisde de afgelopen jaren 15 Voorhoutse dames af naar de BNS om met elkaar te zingen. Een avond die voor hen meer was dan alleen ‘naar koor gaan’. Elkaar zien, spreken en ontspanning vinden bij de piano is waar ze naar uit keken. Ook in uitdagende tijden vonden de dames een fijne plek bij elkaar. Dat het koor nu stopt is best even slikken voor sommigen.

‘Zingen is heerlijk’

Het dameskoor Pro Musica is ontstaan in 2007. Anneke Kappe, Adrie Kromhout en Marjan Kortekaas besloten het koor te starten onder hun bestuurlijke leiding. “Zingen in een koor is heerlijk” vertelt Anneke Kappe, secretaris én lid van het koor. “Door het oprichten van Pro Musica konden we weer lekker zingen met elkaar. Daarom ben ik met veel plezier bestuurslid geworden en heb ik tot op de dag van vandaag heerlijk meegezongen”. 

Pianist uit Friesland

“Onze pianist, Fred Gest, is als pianist de muzikale kracht achter het koor. Iedere week reist hij vanuit Friesland naar ‘zijn dames’ gereden voor de wekelijkse repetitie in de BNS in Voorhout. Zo’n betrokken pianist vervangen is iets wat niet snel zal lukken. Daarnaast vind ik het ook goed om te stoppen met dirigeren” aldus Marjan Kortekaas, dirigente van Pro Musica.

Met een gezellige middag is er nu dan echt een eind gekomen aan het bestaan van dameskoor Pro Musica. De herinneringen worden meegenomen en wie weet klinkt er soms nog eens gezang van de dames door Voorhout.

Meer berichten