Logo deteylinger.nl
<p>Vicevoorzitter Marcel van den Broek en voorzitter Frans Heemskerk van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen met Hubertus-voorzitter Kees van Velzen (r). | Foto: pr.</p>

Vicevoorzitter Marcel van den Broek en voorzitter Frans Heemskerk van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen met Hubertus-voorzitter Kees van Velzen (r). | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Jacoba van Beierenfonds kampioen bij schietwedstrijden

  Verenigingen

Voorhout • In het kader van haar eeuwfeest organiseerde Schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout op vrijdag 22 oktober voor de eerste keer van haar bestaan schietwedstrijden met vlotbruggen voor Voorhoutse verenigingen en relaties. Er namen ook vier dames deel aan de wedstrijden. Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen sleepte de eerste verenigingsprijs in de wacht.

De Jubileumcommissie en voorzitter Kees van Velzen ontvingen van zo’n vijfendertig gasten de felicitaties in hun nieuwe locatie bij biljartvereniging Agnes. Van Velzen: “Deze avond valt nog net binnen het jubileumjaar. We wilden geen receptie en een beperkt aantal uitnodigingen. Het doel van de avond was in de eerste plaats om een gezellige avond te hebben en iedereen kennis te laten maken de 100-jarige St. Hubertus. Daarnaast was de avond goed voor het netwerken.”

Op twee banen werd er geschoten onder leiding van de schietcommissie. Per vereniging waren twee schutters aanwezig. Zij moesten op twee kaarten elk zes schoten lossen. Het maximaal aantal te behalen punten was 4x 60. Maar dat is ook voor heel veel schutters niet weggelegd. Voor sommigen viel het schieten toch wel tegen. “Hoe langer je richt, hoe zwaarder het wapen wordt”, was menige reactie. Na de eerste ronde stond de Historische Kring Voorhout (HKV) met Ton Oostdam en Kees den Elzen aan kop met 102 punten, op de voet gevolgd door het Jacoba van Beierenfonds Teylingen (Frans Heemskerk en Marcel van den Broek) en Voorhout Onderneemt (Frank en Wendie Homan). In de tweede ronde wist de HKV haar voorsprong niet te vergroten. Integendeel de heren schoten slechts 72 punten. Scouting Boerhaave schoot in de eerste ronde 97 punten en de Oranje Vereniging Voorhout kwam niet verder dan een schamele 90 punten. Zij revancheerden zich volledig in de tweede ronde. Uiteindelijk won het Jacoba van Beierenfonds Teylingen met tweemaal 101 punten.

Vlotbruggen

Nieuw bij St. Hubertus is het oud-Hollandse vlotbruggen. Een activiteit die zeer in de smaak viel en hoogst waarschijnlijk ook bij de Voorhoutse schutters op de maandelijkse schietavonden kan worden ingevoerd. Bij vlotbruggen is het de bedoeling dat zes biljartballen vanaf de korte band via de tegenliggende band op de brug rollen en in een van de gaten de komen. Elk gat geeft een aantal punten. Als je te hard speelt rolt de bal over de brug en levert dan geen punten op! Naast goed kunnen stoten komt hier ook een dosis geluk om de hoek kijken. BV Agnes-voorzitter Cor van Steijn reikte de prijzen uit van het vlotbruggen en Van Velzen die van de schietwedstrijden.

Meer berichten