Logo deteylinger.nl
<p>Jaarlijks heeft de scouting een kraam in het centrum van Sassenheim.</p>

Jaarlijks heeft de scouting een kraam in het centrum van Sassenheim.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Scouting Scojesa opent kerstkraam en webshop

  Verenigingen

Sassenheim • De jeugdleden en vrijwilligers van Scoutinggroep Scojesa zijn weer begonnen met de verkoop van kerststukjes. Met de jaarlijkse actie wil de vereniging haar clubhuis onderhouden, spelmateriaal vernieuwen en de contributie laag houden.

De verschillende soorten kerststukjes worden altijd door de scouts aan de man gebracht vanuit de kraam in het centrum of aan de deuren in een groot deel van Sassenheim. Dit jaar is dat laatste opnieuw slechts beperkt mogelijk vanwege de maatregelen. Na het succes van vorig jaar is daarom ook dit jaar de webshop op www.scojesa.nl geopend. Vaste klanten worden hier met een huis-aan-huisfolder op geattendeerd. De bestellingen kunnen via een Tikkie of per PIN worden betaald en worden gratis bezorgd. 

Bestuurslid Sabine Houwaart, verantwoordelijk voor de actie: “Na ruim 20 jaar zijn onze kerststukjes voor veel Sassenheimers niet meer weg te denken. De kinderen gaan ook met bestellijsten langs familie en buren. En veel bedrijven en winkeliers bestellen ieder jaar meerdere stukjes. Gelukkig maar, want naast de contributie is deze actie de belangrijkste inkomstenbron van de vereniging.”

Scojesa is een scoutinggroep voor kinderen vanaf vijf jaar. Wekelijks hebben de verschillende leeftijdsgroepen een afwisselend en actief programma, in en rond hun clubhuis aan de Sportdreef. Scouting werd landelijk populairder in de afgelopen tijd. Ook Scojesa moest voor het eerst sinds jaren met een wachtlijst werken voor de Welpengroep (7-11 jaar). Inmiddels is kennismaken bij alle leeftijdsgroepen wel weer mogelijk, maar de vereniging hoopt ook snel meer vrijwilligers te vinden om de groepen te kunnen uitbreiden.  | Foto: archief 

Meer berichten