Logo deteylinger.nl
<p>Marcel Floor in de kuip als vlogger &#39;John Karton&#39;. | Foto: pr.&nbsp;</p>

Marcel Floor in de kuip als vlogger 'John Karton'. | Foto: pr. 

(Foto: pr.)
Voorhout

Geen winnaar bij Kuipzwammen

  Verenigingen

Voorhout • Het Kuipzwammen ging zaterdag 12 februari ‘on-air’ met een deelnemersveld van acht zwammers, voorafgegaan door de drie groepen dansmariekes en opgeluisterd door de vrolijke noten van hofkapel De Mexicano’s.

Twee weken voor het carnavalsweekend staat bij Carnavalsvereniging De Bokken het Kuipzwammen op het programma. Ook net als vorig jaar dit keer niet in een afgeladen KTS. Binnen de geldende regels is er door de Bokken een balans gevonden tussen live op locatie, Cheers en een livestream via YouTube. Met een precisie van een tv-productie zijn de genodigde van Prins Auqa 1ste, Prinses Patries, Jeugd Prins Sion en Prinses Robin getrakteerd op een diversiteit aan zwammers. Gezien de speciale editie werd er dit keer geen winnaar uitgeroepen.

Kees van Kampen, een zwammer van weleer, gaf in deze speciale editie een aantal gedichten ten gehoor op de klanken van de muziek van Candlelight. Als tweede liet Joep Derksen weten dat hij door de aanvraag voor een blauwelong in het Overbosch geïnspireerd is om de politiek te gaan. Marcel Floor kon als John Karton met zijn vlog op de nodige duimpjes rekenen. Jan Dalm was als ‘De Vreemdeling’ aangekondigd. Zo kon hij als nieuwe Bokkendorper, bij een tegenvallende zwam anoniem de ton weer verlaten. Echter bleek deze ‘angst’ ongegrond en kon hij toch zijn identiteit bekend maken. René van der Horst begon over zijn nieuwe functie als BAS ‘Bijzonder Ambtenaar Straatnamen’. Jan Regeer memoreerde over zijn start in 1995, waar hij als zwammer op deze locatie voor het eerst in de ton stond. Cok van Steijn vertelde over zijn leven alsof hij was opgevoed door Dick en Jol (van Café Welgelegen) en als hekkensluiter trakteerde Sandra van der Geer ons met een scherpe blik op het wel en wee in Voorhout. Voor 22.00uur was de rust in Cheers wedergekeerd en konden de Bokken terugkijken op een geslaagde avond.

Meer berichten