Logo deteylinger.nl
<p>Na een jaar zonder carnaval gaat het dit jaar weer los bij De Bokken. | Foto: pr.</p>

Na een jaar zonder carnaval gaat het dit jaar weer los bij De Bokken. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

De Bokken vieren weer carnaval

  Verenigingen

Voorhout • Carnavalsvereniging de Bokken viert dit jaar weer carnaval en heeft een uitgebreid feestprogramma. 

Dat de festiviteiten weer door mogen gaan, betekende even schakelen in het Bokkendorp. Dat begon al tijdens de Prinsverkiezing in het weekend van elf-elf, waar halsoverkop een volledige online liveshow in elkaar gezet werd. Op 12 februari was nog een half online-half life feestje met het Kuipzwammen. En dan nu dus het echte feest, zegt voorzitter Theo van Werkhoven blij. “In plaats van zit-feesten gaan we naar gewoon een polonaise. Wat mooi dat het weer kan! Vrijdag, zaterdag en zondag gaan we dat doen in drie horecalocaties. Dus ruimte genoeg voor iedereen die van een feestje houdt.” 

Op donderdagavond 24 februari hebben is de (inmiddels uitverkochte) Superbingo bij Welgelegen Kitchen & Drinks. 

Op vrijdagavond 25 februari is om 19.00 uur de sleuteloverdracht bij Cheers met aansluitend het hijsen van de Bokkenvlag. Daarna zijn er de sleutelballen bij Cheers, Luigi’s en Welgelegen.

Op zaterdag 26 februari gaat de vereniging alweer vroeg op pad om fruitschalen met een plantenbakje te bezorgen bij alle zieke, oudere en eenzame mensen die hiervoor zijn opgegeven. Dit jaar zijn dat weer ruim 200 fruitschalen die rondgebracht worden. Zaterdagmiddag worden hutspotmaaltijden bij senioren gebracht. Ruim 300 mensen hebben zich hiervoor opgegeven. Op zaterdagavond is het weer feest bij Cheers, Luigi’s en Welgelegen. 

Op zondagochtend 27 februari is om 10.00 uur de carnavalsviering in de Bartholomeuskerk. Een moment van bezinning met een carnavalstintje. Aansluitend gaan de prinsen en prinsessen met een kar door het dorp, voor een omgekeerde optocht. Hier brengen zij een bezoek aan iedereen die zich heeft opgegeven en haar of hun huis versierd te hebben. Om 14.00 uur begint de Kroegentocht die door zal gaan tot 20.00 uur. Deelnemende horecagelegenheden zijn Sportcafe De Eijk, Welgelegen Kitchen & Drinks, Tennispark Oosthout, Luigi’s, Cheers en Lunchroom Ons Genoegen. Na de kroegentocht is het klaar, maar in juni zijn er nog meer activiteiten. 

Meer berichten