Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Een andere blik door een kijkje in de keuken van de Rotary

  Verenigingen

Sassenheim/Voorhout • De Rotary Clubs van Sassenheim en Voorhout houden in de eerste week van april een ‘Open Clubbijeenkomst’. Iedereen, die wil weten wat de Rotaryleden nou eigenlijk doen, is dan van harte welkom om kennis te maken.

In Teylingen zijn twee Rotaryclubs actief en de circa tachtig leden hiervan zetten zich al tientallen jaren in voor een betere samenleving. Zo zorgden de Voorhoutse Rotaryleden voor het kunstwerk ‘De Kus’ bij de Nagelbrug en namen de Sassemse Rotaryleden het initiatief voor de ‘amaryllis actie’, om geld in te zamelen voor een waterornament. Dit nieuwe kunstwerk zal het dorp Sassenheim binnenkort verrijken. Daarnaast helpen Rotaryleden bij allerlei activiteiten; of het nu gaat om NLdoet, Teylingen Schoon, Streetgolf of het uitvoeren van klussen voor veel lokale organisaties.

Vooroordelen

Toch zijn er nog altijd vooroordelen over de Rotary. Maar de tijd van ‘sigaren rokende mannen die zich buigen over de wereldproblemen’ is al lang voorbij. Bij de Rotaryclubs zijn vrouwen en mannen aangesloten, die allerlei verschillende achtergronden hebben. En zich tegelijkertijd willen inzetten voor één gezamenlijk doel: zelf de handen uit de mouwen steken om de (lokale) samenleving te verbeteren.

Willem Heemskerk, voorzitter van Rotaryclub Sassenheim, laat weten: “We willen niet alleen geld doneren, maar juist dingen voor elkaar krijgen, zoals de Beweegtuin voor de Bernardus, door het organiseren van activiteiten.” Rob van de Velde, voorzitter van Rotary Club Voorhout, geeft aan: “Wanneer potentiële leden kennis komen maken, vragen ze zich af of de Rotary een elitaire club is. Maar dat beeld verandert direct, zodra je bij ons langs komt. Door iedereen een kijkje in de keuken te geven, krijg je een andere blik.”

Juist om vooroordelen weg te nemen, stellen de Rotaryclubs daarom op dinsdag 5 en donderdag 7 april hun clubavonden open voor alle geïnteresseerden. Van de Velde stelt enthousiast: “Onbekend maakt onbemind. De Open clubbijeenkomst is bij uitstek een activiteit en initiatief waarbij potentiële leden en geïnteresseerden van organisaties kennis kunnen maken. Iedereen is welkom: of je nu alleen de Rotary wilt leren kennen en interesse hebt om lid te worden. Maar ook als je jezelf namens een organisatie afvraagt of de Rotary ook wat voor jou kan betekenen.”

Kracht

Heemskerk vervolgt: “Ik hoop dat veel mensen kennismaken met de Rotary en om te ervaren wat voor een leuke club mensen het is. De Rotaryleden hebben het over van alles en nog wat, maar krijgen ook dingen voor elkaar. Wanneer jij zelf iemand bent, die graag een bijdrage wil leveren, met jouw handjes of denkkracht, dan ben je van harte welkom. Alle Rotaryleden helpen de samenleving met hun kennis en kunde; dat maakt de Rotary sterk als organisatie. Die diversiteit is onze kracht: alleen ga je harder, maar samen kom je verder.”

Van de Velde besluit: “Als Rotary willen we laagdrempelig zijn. Met deze open clubbijeenkomst willen we laten zien, wat we allemaal doen en dat we niet alleen maar praten en borrelen achter gesloten deuren. Als Rotary zijn we vooral actiegericht!”.

Kennismaken

Wie zich wil aanmelden om gratis met een van beide Rotaryclubs kennis te maken, kan een email sturen naar: regine.rotary@gmail.com. Geef dan in de email aan, of je naar de bijeenkomst van de Rotaryclub Sassenheim op 5 april of naar de Rotarybijeenkomst in Voorhout op 7 april wilt gaan.

Meer berichten