Logo deteylinger.nl
<p>De prijswinnaars van het lustrumtoernooi bij Bridgeclub Voorhout. | Foto: pr.</p>

De prijswinnaars van het lustrumtoernooi bij Bridgeclub Voorhout. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Bridgeclub Voorhout viert lustrumfeest

  Verenigingen

Voorhout • Bridgeclub Voorhout vierde op 18 april het Lustrumfeest, dat door de coronamaatregelen al twee keer eerder was uitgesteld. Het was dus driemaal is scheepsrecht. 

De in 1955 opgerichte Bridgeclub Voorhout bestond 65 jaar in 2020 en dat zou in mei van dat jaar gevierd worden. Maar door de ernst van de Coronabesmettingen kon dat toen geen doorgang vinden. In november 2021 ging het feest weer niet door. Maar nu, in 2022, zou BC’77, die in 2014 met BC Voorhout is gefuseerd, 45 jaar hebben bestaan. Dus toch een echt lustrum vanuit die oprichtingsdatum gezien.

101-jarige nog geduchte tegenstander

Het feest werd gevierd in het Denksportcentrum Teylingen, dat inmiddels de thuisbasis is geworden van deze club. Tijdens het openingswoordje van de ludiek geklede voorzitter: Henk Hoeckx werden wat speciale gasten in het zonnetje gezet. Bijvoorbeeld de 101-jarige Paula van der Meer, die nog steeds een geduchte tegenstander is aan de bridgetafel. Ook was er een speciaal welkom voor Theo Kool, die jarenlang wedstrijdleider was, maar van wie men door de maatregelen niet op gepaste wijze afscheid hadden kunnen nemen, toen hij ‘verhuisde’ naar de Meerbridgers, de club in zijn woonplaats. Verder heette de voorzitter oud-leden en huidige leden van harte welkom en kon er gespeeld gaan worden.

67 en 45 

De 67 en 45, leeftijd van beide oorspronkelijke clubs, waren bepalend voor prijzen. Wie daar het dichtst bij zat, mocht iets uitzoeken van de goed gevulde prijzentafel. Daarnaast vielen er veel individuele prijzen te winnen. Bij binnenkomst mocht iedereen een schatting doen van het percentage dat hij/zij dacht te gaan winnen. Zo had iedereen ongeveer evenveel kans om iets te winnen en gingen velen met een prijs naar huis. Na de prijsuitreiking was er een muzikaal intermezzo, waarbij een speciaal feestlied ten gehore gebracht werd. Intussen waren de tafels aan elkaar geschoven voor een gezellig onderonsje met Syrische borrelhapjes, verzorgd door de stichting Kookkracht, die tevens een uitgebreid buffet had gepresenteerd. 

Meer berichten