Afbeelding
Foto: pr./Kees van Ginkel

Mooi resultaat voor harmonie St. Matthias

Verenigingen Warmond

Warmond • Harmonie St. Matthias uit Warmond vertrok met een bus muzikanten richting Bodegraven om deel te nemen aan een festival voor harmonie en fanfare-orkesten. Er wordt hierbij gejureerd, maar niet om de prijzen. Puur om eens te kijken hoe je als orkest klinkt, hoe het niveau is en waar er iets te verbeteren valt.

Het optreden vond plaats in het Evertshuis, een kleine zaal met een prachtige akoestiek. Zowel dirigent als orkest begonnen enigszins gespannen aan Samba for Flutes, waarbij de dwarsfluiten een hoofdrol hadden. Gelukkig viel die spanning vrij snel weg en dat merkten ook de muzikanten. Eeen heerlijk swingend nummer om mee in te spelen.

Hierna werden twee werken ten gehore gebracht die gejureerd zouden worden. Song or Sakiko werd prachtig vertolkt met Yvonne Blok op klarinet en Roos de Winter op fluit in een mooie solo. Daarna volgde Golden Peak; dit stuk vergde veel concentratie van de muzikanten vanwege de vele tempo- en stemmingswisselingen. Met strak dirigeerwerk van Alex Thyssen stond dit stuk als een huis. De hobosolo van Lia Koeman was fraai, net als de solo van Marja Parfitt op euphonium. Wat een ontlading als het slotakkoord klinkt!

Het juryrapport van Rob Goorhuis en Danny Oosterman volgde een half uur later. Met een 7.5 voor intonatie en 2x8 en 8.5 voor klankbalans en ritmiek konden we heel tevreden huiswaarts. Als tip kreeg de dirigent mee om goed te werken aan de overgangen in de stukken; soms zijn de inzetten ongelijk of te aarzelend. Na maanden van repeteren, groeps-repetitie en extra avonden was dit rapport een fraaie beloning.

Zou je ook graag komen spelen in onze harmonie? Elk instrument is van harte welkom, maar wij zoeken vooral slagwerk, trombone, hoorn en (bas)klarinet. De wekelijks repetitie is op maandagavond van 19.45-21.45uur in het Trefpunt in Warmond. Bel voor meer informatie naar 071-5219148 of kijk op www.sintmatthias.nl.

Uit de krant